Mladi bi krumpiri trebali biti podjednako veliki jer će u suprotnom dio biti sirov, a dio prepečen. Dobro ih začini i promatraj kako se pretvaraju u mirisan prilog, izvana hrskav, a iznutra mekan poput pire krumpira.
Lako ćeš ih ukomponirati u svoj jelovnik jer dobro pristaju uz svinjetinu i teletinu, a poslužit će i kao finger food.
Sastojci:
- 800 g krumpira
- 30 g otopljenog maslaca
- 80 ml maslinovog ulja
- Sol i papar
- Mješavina talijanskih začina
- 50 g parmezana
Sastojci:
- Zagrij pećnicu na 200 stupnjeva. Lim obloži papirom za pečenje.
- Krumpir dobro operi. U posudi pomiješaj rastopljeni maslac i ulje.
- Odreži mali komadić donje strane krumpira kako se ne bi kotrljao.
- Oštrim nožem razreži krumpire i prebaci ih na pripremljeni lim.
- Premaži ih mješavinom maslaca i ulja. Začini i stavi u pećnicu na 10 minuta.
- Izvadi iz pećnice, ponovno ih premaži mješavinom maslaca i ulja i peci još 10 minuta.
- Ponovno izvadi, premaži i pospi parmezanom. Peci još desetak minuta, dok ne poprime lijepu zlatu boju.
Posluži odmah!
Stiglo je proljeće, stigao je i Chill&Grill. I to ravno u vaše domove. Zbog pandemije korona virusa najveći prvomajski festival roštiljade u Hrvatskoj ove će se godine umjesto na Bundeku održati u tvojoj kuhinji, balkonu, dvorištu ili terasi kuće i stana jer #ostanidoma je najsigurnije i upravo tamo će ti stići sve što trebaš za Chill&Grill. Dovoljno je da pratiš missGastro i 24sata i saznaš sjajne nove recepte kako pripremiti omiljene burgere, kotlete, ćevape, povrće, lepinje i sve ono drugo što želiš staviti na roštilj, a čeka te i niz nagrada koje smo pripremili za čitatelje diljem Hrvatske. Saznaj više!