Špajza 18. travnja 2020.

Hasselback krumpir savršeno pristaje uz meso s grilla

Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Izaberi male, čvrste mlade krumpire s lijepom korom i preobrazi ih u vrhunski prilog uz meso s grilla.

Mladi bi krumpiri trebali biti podjednako veliki jer će u suprotnom dio biti sirov, a dio prepečen. Dobro ih začini i promatraj kako se pretvaraju u mirisan prilog, izvana hrskav, a iznutra mekan poput pire krumpira. 

Lako ćeš ih ukomponirati u svoj jelovnik jer dobro pristaju uz svinjetinu i teletinu, a poslužit će i kao finger food. 

 

Možda vas zanima... Pečeni krumpir kao iz restorana brze hrane Recepti

 

Sastojci:

  • 800 g krumpira
  • 30 g otopljenog maslaca
  • 80 ml maslinovog ulja
  • Sol i papar
  • Mješavina talijanskih začina
  • 50 g parmezana

 | Author:

Sastojci:

  1. Zagrij pećnicu na 200 stupnjeva. Lim obloži papirom za pečenje.
  2.  Krumpir dobro operi. U posudi pomiješaj rastopljeni maslac i ulje.
  3. Odreži mali komadić donje strane krumpira kako se ne bi kotrljao.
  4. Oštrim nožem razreži krumpire i prebaci ih na pripremljeni lim. 
  5. Premaži ih mješavinom maslaca i ulja. Začini i stavi u pećnicu na 10 minuta.
  6. Izvadi iz pećnice, ponovno ih premaži mješavinom maslaca i ulja i peci još 10 minuta. 
  7. Ponovno izvadi, premaži i pospi parmezanom. Peci još desetak minuta, dok ne poprime lijepu zlatu boju.

Posluži odmah!

Stiglo je proljeće, stigao je i Chill&Grill. I to ravno u vaše domove. Zbog pandemije korona virusa najveći prvomajski festival roštiljade u Hrvatskoj ove će se godine umjesto na Bundeku održati u tvojoj kuhinji, balkonu, dvorištu ili terasi kuće i stana jer #ostanidoma je najsigurnije i upravo tamo će ti stići sve što trebaš za Chill&Grill. Dovoljno je da pratiš missGastro i 24sata i saznaš sjajne nove recepte kako pripremiti omiljene burgere, kotlete, ćevape, povrće, lepinje i sve ono drugo što želiš staviti na roštilj, a čeka te i niz nagrada koje smo pripremili za čitatelje diljem Hrvatske. Saznaj više!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.