gastro postao
Ako želiš grickati krumpir koji nalikuje onom u restoranima brze hrane, slijedi nekoliko jednostavnih koraka...
Najbitnije je da odabereš veliki, neoštećeni krumpir s puno škroba. Često se koristi russet, vrsta koja se poslužuje u McDonald'su, no kod nas ga je nešto teže pronaći. Također je bitno da ga pečeš na temperaturi od 200 stupnjeva i pričekaš da poprimi lijepu smeđu boju.
Iako možeš dodati različite začine, poput ružmarina i čilija, bit će odličan i ako ga samo posoliš i pospeš s malo češnjaka u prahu.
Sastojci:
- 1 kg velikih krumpira
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1 – 2 žličice soli
- ½ žličice češnjaka u prahu
Priprema:
- Zagrij pećnicu na 200 stupnjeva.
- Velike krumpire dobro očisti, nareži na pola po dužini pa svaku polovicu na tri dugačka dijela.
- Prelij krumpir uljem, začini i stavite na lim prekriven papirom za pečenje.
- Peci krumpir 15 minuta, preokreni ga i peci još 15–20. Trebao bi biti smeđ izvana i mekan iznutra.
Posluži uz ketchup, umak od vrhnja ili BBQ umak.