gastro postao
Zapečeni krumpir oduševit će vas u kombinaciji s pancetom i šampinjonima.
Punjeni i zapečeni krumpiri sa šampinjonima, pancetom i sirom ukusno su jelo ili prilog mesnim jelima. Jednostavno i brzo, ovo jelo ostavlja dojam složenosti koji će vas u potpunosti osvojiti.
Potrebno vam je:
- 5 krumpira
- 8 šampinjona
- 1/2 ljubičastog luka
- 100 g pancete
- 2 režanja češnjaka
- majčina dušica
- 1 dl bijelog vina
- 50 g goude
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema:
- Pancetu ispržite na brzinu na tavi pa dodajte luk, šampinjone, češnjak i malo bijelog vina.
- Nakon nekoliko minuta dodajte ostatak vina, majčinu dušicu, sol i papar.
- Neočišćeni krumpir kuhajte u slanoj vodi 15-ak minuta. Izvadite ga iz vode da se ohladi i razrežite ga na četiri dijela, kako bi sredinu mogli napuniti pancetom i šampinjonima.
- Raspodijelite umak po krumpirima i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva pola sata.
- Izvadite krumpir iz pećnice, pospite ga sirom i vratite na još desetak minuta u pećnicu.
Dobar tek!