gastro postao
                                            
                                        
                                    Zapečeni krumpir oduševit će vas u kombinaciji s pancetom i šampinjonima.
                                
                                
                                    
                                
                                Punjeni i zapečeni krumpiri sa šampinjonima, pancetom i sirom ukusno su jelo ili prilog mesnim jelima. Jednostavno i brzo, ovo jelo ostavlja dojam složenosti koji će vas u potpunosti osvojiti.
Potrebno vam je:
- 5 krumpira
 - 8 šampinjona
 - 1/2 ljubičastog luka
 - 100 g pancete
 - 2 režanja češnjaka
 - majčina dušica
 - 1 dl bijelog vina
 - 50 g goude
 - sol
 - svježe mljeveni papar
 
Priprema:
- Pancetu ispržite na brzinu na tavi pa dodajte luk, šampinjone, češnjak i malo bijelog vina.
 - Nakon nekoliko minuta dodajte ostatak vina, majčinu dušicu, sol i papar.
 - Neočišćeni krumpir kuhajte u slanoj vodi 15-ak minuta. Izvadite ga iz vode da se ohladi i razrežite ga na četiri dijela, kako bi sredinu mogli napuniti pancetom i šampinjonima.
 - Raspodijelite umak po krumpirima i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva pola sata.
 - Izvadite krumpir iz pećnice, pospite ga sirom i vratite na još desetak minuta u pećnicu.
 
Dobar tek!