Recepti 03. rujna 2018.

Za prste polizati: Zapečeni krumpir sa sirom

krumpir
Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Pečeni krumpir uvijek je odličan odabir - bilo za ručak ili večeru, glavno jelo ili prilog...

Krumpir je najzahvalnija namirnica od koje možete napraviti nebrojeno mnogo ukusnih jela i priloga. I kako onda ne voljeti krumpir?

Kada ga pripremite sa sirom i obogatite začinima postaje prava poslastica, pa svakako isprobajte ovaj jednostavan recept za zapečeni krumpir sa sirom

 

 

Možda vas zanima... Dobri stari popečci od krumpira Recepti

 

 

Možda vas zanima... Gratinirani krumpir sa šparogama, sirom i šunkom Špajza

 

 

Potrebno vam je:

  • 1 kg krumpira
  • 500 ml toplog mlijeka
  • 150 g ribanog polutvrdog sira
  • 50 g ribanog tvrdog sira
  • 50 g maslaca
  • 50 g oštrog brašna
  • 3 žlice sjeckanih peršinovih listića
  • 1 žličica senfa
  • mljeveni muškatni oraščić
  • sol
  • papar

Priprema:

  1. Krumpir očistite i narežite na tanke ploške. Stavite ga u lonac s hladnom vodom, posolite i zagrijte na jačoj vatri. Kada voda zakipi, kuhajte 10 minuta.
  2. Procijedite krumpir i stavite ga u namašćenu posudu za pečenje.
  3. Pripremite bešamel umak tako da prvo na zagrijanom maslacu kratko prepržite brašno, a zatim postupno dodate mlijeko neprestano miješajući pjenjačom kako se ne bi stvorile grudice brašna.
  4. Umak kuhajte oko 4 minute, a potom ga sklonite s izvora topline i dodajte mu muškatni oraščić, papar, peršin, senf i ribani polutvrdi i tvrdi sir.
  5. Pripremljeni umak sa sirom prelijte preko krumpira, malo promiješajte i pecite na 180°C oko 45 minuta – dok krumpir ne omekša.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.