Špajza Kuhaj, kušaj, guštaj: jednostavno je, odlično je, od Gavrilovića je! 1129 prikaza 03. kolovoza 2018.

Gratinirani krumpir sa šparogama, sirom i šunkom

Screenshoot
Zelena šparoge volimo u baš svako doba godine, a u kombinaciji s krumpirom stvaraju savršen i tako jednostavan ručak.

Ovo neopisivo jednostavno jelo bit će idealno za brzinski ručak ili nešto bogatiju večeru. Pripremite krumpir, dodajte mu šparoge, a zatim pripremite gusti bešamel umak. Ne zaboravite dodati i nešto sira te omiljenu šunku. 

Dok se složenac peče, pripremite sezonsku salatu, pa navalite na jednostavno ukusan ručak.

Video s postupkom pripreme pogledajte u nastavku.
 

 
Sastojci:

  • 500 g krumpira
  • 400 g šparoga
  • 50 g brašna
  • 150 g šunke u ovitku
  • 50 g maslaca
  • 100 g ribanog sira
  • 300 ml mlijeka
  • Parmezan
  • Krušne mrvice
  • Prstohvat muškatnog oraščića

Postupak pripreme:

  1. Krumpir operite i narežite na tanke ploške. 
  2. Skuhajte ga na pola u posoljenoj vodi, ocijedite i posložite u vatrostalnu posudu. 
  3. Šparoge također očistite i dodajte ih krumpiru. 
  4. Šunku nasjeckajte na kockice, a sir naribajte. 
  5. Za to vrijeme pripremite bešamel tako da u posebnoj posudi otopite maslac, dodajte mu brašno i miješajte dok se ne stvore grudice. 
  6. Miješajući dodajte toplo mlijeko i kuhajte dok ne dok ne dobijete kremasti umak. Na kraju dodajte muškatni oraščić, sol i papar. 
  7. U posudu s krumpirom i šparogama dodajte na kockice nasjeckanu šunku i ribani sir, pa sve dobro pomiješajte i prelijte bešamelom. 
  8. Pecite oko 20 minuta na 200 stupnjeva, a onda izvadite posudu iz pećnice i pospite parmezanom koji ste pomiješali s krušnim mrvicama. 
  9. Zapecite još desetak minuta i poslužite toplo.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.