gastro postao
Zelena šparoge volimo u baš svako doba godine, a u kombinaciji s krumpirom stvaraju savršen i tako jednostavan ručak.
Ovo neopisivo jednostavno jelo bit će idealno za brzinski ručak ili nešto bogatiju večeru. Pripremite krumpir, dodajte mu šparoge, a zatim pripremite gusti bešamel umak. Ne zaboravite dodati i nešto sira te omiljenu šunku.
Dok se složenac peče, pripremite sezonsku salatu, pa navalite na jednostavno ukusan ručak.
Video s postupkom pripreme pogledajte u nastavku.
Sastojci:
- 500 g krumpira
- 400 g šparoga
- 50 g brašna
- 150 g šunke u ovitku
- 50 g maslaca
- 100 g ribanog sira
- 300 ml mlijeka
- Parmezan
- Krušne mrvice
- Prstohvat muškatnog oraščića
Postupak pripreme:
- Krumpir operite i narežite na tanke ploške.
- Skuhajte ga na pola u posoljenoj vodi, ocijedite i posložite u vatrostalnu posudu.
- Šparoge također očistite i dodajte ih krumpiru.
- Šunku nasjeckajte na kockice, a sir naribajte.
- Za to vrijeme pripremite bešamel tako da u posebnoj posudi otopite maslac, dodajte mu brašno i miješajte dok se ne stvore grudice.
- Miješajući dodajte toplo mlijeko i kuhajte dok ne dok ne dobijete kremasti umak. Na kraju dodajte muškatni oraščić, sol i papar.
- U posudu s krumpirom i šparogama dodajte na kockice nasjeckanu šunku i ribani sir, pa sve dobro pomiješajte i prelijte bešamelom.
- Pecite oko 20 minuta na 200 stupnjeva, a onda izvadite posudu iz pećnice i pospite parmezanom koji ste pomiješali s krušnim mrvicama.
- Zapecite još desetak minuta i poslužite toplo.
Dobar tek!