gastro postao
Posluži ih za nedjeljni brunch, kao brzu večeru ili prilog uz bogato mesno jelo!
Priprema ovih slasnih popečaka traje otprilike pola sata, a količina je dovoljna za četiri osobe. U smjesu možeš dodati i drugo povrće, poput naribanih tikvica, ali najprije ukloni višak tekućine uz pomoć papirnatih ubrusa.
Posluži ih uz kiselo vrhnje i uživaj u brzom, ali zasitnom jelu!
Sastojci:
- 5 većih krumpira
- 2 jaja
- 1 luk
- 3 žlice brašna
- Sol, papar
- 3 žlice ulja
Priprema:
- Oguli i naribaj krumpir.
- Pomiješaj krumpir s jajima, nasjeckanim lukom, brašnom, soli i paprom.
- U velikoj tavi zagrij ulje. Žlicom zagrabi smjesu i položite je na tavu. Peci otprilike četiri minute sa svake strane, sve dok popečci ne poprime zlatnu boju.
Dobar tek!