Recepti 24. kolovoza 2018.

Dobri stari popečci od krumpira

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Posluži ih za nedjeljni brunch, kao brzu večeru ili prilog uz bogato mesno jelo!

Priprema ovih slasnih popečaka traje otprilike pola sata, a količina je dovoljna za četiri osobe. U smjesu možeš dodati i drugo povrće, poput naribanih tikvica, ali najprije ukloni višak tekućine uz pomoć papirnatih ubrusa. 

Posluži ih uz kiselo vrhnje i uživaj u brzom, ali zasitnom jelu!

 

Možda vas zanima... Gratinirani krumpir sa šparogama, sirom i šunkom Špajza


Sastojci:

  • 5 većih krumpira
  • 2 jaja
  • 1 luk
  • 3 žlice brašna
  • Sol, papar
  • 3 žlice ulja

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

 

Priprema:

  1. Oguli i naribaj krumpir. 
  2. Pomiješaj krumpir s jajima, nasjeckanim lukom, brašnom, soli i paprom.
  3. U velikoj tavi zagrij ulje. Žlicom zagrabi smjesu i položite je na tavu. Peci otprilike četiri minute sa svake strane, sve dok popečci ne poprime zlatnu boju. 

Dobar tek!

 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.