Recepti 24. kolovoza 2018.

Dobri stari popečci od krumpira

Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Posluži ih za nedjeljni brunch, kao brzu večeru ili prilog uz bogato mesno jelo!

Priprema ovih slasnih popečaka traje otprilike pola sata, a količina je dovoljna za četiri osobe. U smjesu možeš dodati i drugo povrće, poput naribanih tikvica, ali najprije ukloni višak tekućine uz pomoć papirnatih ubrusa. 

Posluži ih uz kiselo vrhnje i uživaj u brzom, ali zasitnom jelu!

 

Možda vas zanima... Gratinirani krumpir sa šparogama, sirom i šunkom Špajza


Sastojci:

  • 5 većih krumpira
  • 2 jaja
  • 1 luk
  • 3 žlice brašna
  • Sol, papar
  • 3 žlice ulja

 

 | Author: Thinkstock Thinkstock

 

Priprema:

  1. Oguli i naribaj krumpir. 
  2. Pomiješaj krumpir s jajima, nasjeckanim lukom, brašnom, soli i paprom.
  3. U velikoj tavi zagrij ulje. Žlicom zagrabi smjesu i položite je na tavu. Peci otprilike četiri minute sa svake strane, sve dok popečci ne poprime zlatnu boju. 

Dobar tek!

 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.