Cloud bread je zamjena za kruh od samo tri sastojka

SHUTTERSTOCK
Ponestalo ti je kruha? Bez brige, možeš brzo napraviti pristojnu alternativu...
Vidi originalni članak

Cloud bread odličan je recept za pripremu jer je siguran za gotovu svaku dijetu i vrstu prehrane. Siguran za one koji ne konzumiraju gluten i žitarice, a odličan je i za ljude na keto režimu prehrane jer sadržava veoma malo ugljikohidrata.

 

za još bolji dan Super popularni cloud bread

 

Recept u nastavku sastoji se od samo tri sastojka i on ti donosi osnovnu verziju, a želiš li napraviti 'male prepravke' i pripremiti pizza cloud bread uz osnovne sastojke trebaš dodati još i žlicu talijanskih začina, dvije žlice naribane mozzarelle ili parmezana i dvije žličice umaka od rajčice.

 

 

Sastojci za običan cloud kruh:

  • 3 jaja
  • 60 g krem sira
  • prstohvat soli

Priprema:

  1. Zagrij pećnicu na 150 stupnjeva i obloži veliki lim za pečenje masnim papirom.
  2. Bjelanjke od žumanjaka odvoji u dvije srednje zdjele. Dodaj sol u bjelanjke i uz pomoć miksera napravi čvrsti snijeg.
  3. Žumanjcima dodaj krem sir, a zatim ih ručnim mikserom pomiješaj dok ne dobiješ jednoličnu smjesu. (Ako radiš smjesu za pizza cloud kruh - žumanjcima dodaj žlicu smjese talijanskih začina, naribani sir po želji i dvije žličice umaka od rajčice.
  4. Nježno dodaj smjesu bjelanjaka u žumanjke i promiješaj ju.
  5. Žlicom izvadi smjesu i obliku šest ili osam komada kruha.
  6. Peci dok ne poprimi zlatnu boju, 25 do 30 minuta.

U slast!

 

Za prste polizati! Ovaj kolač s Nutellom čokoladno je čudo iz pećnice zasladi dan Brzinski kruh od čokolade - s još malo čokolade

Posjeti Gastro.hr