Recepti 27. listopada 2020.

Brzinski kruh od čokolade - s još malo čokolade

foto: Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Kriška sočnog čokoladnog kruha upravo je ono što ti ovih dana treba...

Posljednjih su nam dana od kremastih kolača daleko draža dizana tijesta, zlevke i kuglofi te različite verzije slatkog kruha. Budući da smo nekoliko puta već pripremali banana bread, ovog smo se puta opredijelili za sočan kruh od čokolade.

Ovaj je kruh dovoljno ukusan i bez dodataka, ali preljev od čokolade ili žlica tučenog vrhnja neće naškoditi. Ako još uvijek nisi zatvorila sezonu sladoleda, slobodno dodaj i kuglicu omiljenog okusa.

 

Možda vas zanima... Upamti ovaj recept za kruh od banane i oraha! Recepti

 

Sastojci:

  • 200 g glatkog brašna
  • 40 g kakaa
  • 200 g smeđeg šećera
  • ½ žličice soli
  • 1 žličica sode
  • 100 g rastopljenog maslaca
  • 3 jaja
  • 120 ml grčkog jogurta
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 150 g nasjeckane tamne čokolade

Priprema:

  1. Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva. Premaži maslacem kalup za kruh (cca 25 x 13 cm).
  2. U jednoj posudi pomiješaj sve suhe sastojke – prosijano brašno, kakao, smeđi šećer, sol i sodu
  3. U drugoj posudi izmiksaj rastopljeni i ohlađeni maslac s jajima sobne temperature. Umiješaj grčki jogurt i vaniliju.
  4. Dodaj sve suhe sastojke pa dobro promiješaj drvenom žlicom. Pripazi da ne ostanu grudice brašna. Na kraju umiješaj i komadiće čokolade.
  5. Prelij u kalup i peci 40-50 minuta. Provjeri čačkalicom je li kruh gotov pa pusti da se hladi u kalupu 15-ak minuta. Potom ga izvadi iz kalupa i pričekaj da se ohladi u potpunosti prije rezanja.

U slast!

 

Možda vas zanima... Slatki kruh od krumpira s cimetom i kakaom Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.