Recepti 30. ožujka 2020.

Slatki kruh od krumpira s cimetom i kakaom

Getty Images
gastro postao gastro.24sata.hr
Pripremi slatko tijesto s cimetom koje idealno pristaje baš svakom dobu dana.

Nema puno poslastica koje se mogu natjecati sa slatkim kruhom od krumpira s cimetom i kakaom. Opušta već sam pogled na tijesto koje se polako diže, a miris tijekom pečenja je daleko bolji od mirisa eteričnih ulja i svijeća. 

Pričekaj da se ohladi prije rezanja i uživaj tijekom cijelog dana. Ako misliš da će ti biti previše, polovicu ispečenog i ohlađenog kruha stavi u zamrzivač i izvadi kad se zaželiš slatkog.

 

Možda vas zanima... Foto vodič kroz izradu domaćeg kvasa i kruha Kolumne

 

Sastojci:

  • 500 g brašna
  • 1 kuhani krumpir srednje veličine
  • 7 g suhog kvasca
  • 100 šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 1 žumanjak
  • 200 ml mlijeka
  • 100 ml ulja

Za nadjev ti trebaju cimet, kakao, šećer i žlica maslaca, a za premaz još jedan žumanjak i malo mlijeka.

 

Možda vas zanima... Banana kruh iz blendera od samo četiri sastojka Špajza

 

Priprema:

  1. U posudi pomiješaj brašno, suhi kvasac, ohlađeni i sitno naribani krumpir, šećer i vanilin šećer pa dodaj umućeni žumanjak.
  2. Prelij toplim mlijekom i uljem pa umijesi glatko tijesto. Pokrij krpom i pusti da se diže sat vremena na toplom.
  3. Razvaljaj tijesto pa gornju stranu premaži s malo rastopljenog i ohlađenog maslaca. U posudici pomiješaj cimet, šećer i kakao, isprobaj pa pospi po cijeloj površini osim po rubovima. Zarolaj poput orahnjače, omotaj poput babke ili pak preklopi sloj po sloj. Kako god ti se sviđa!
  4. Premjesti u namašćeni kalup za kruh, pokrij krpom i pusti da odstoji još 20-ak minuta.
  5. Prije pečenja premaži smjesom žumanjka i mlijeka pa peci otprilike pola sata u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva.

Ohladi prije rezanja. U slast!

 

Možda vas zanima... Brzi kolač od jabuka iz jedne posude Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.