gastro postao
Ovaj recept osvaja sigurno pet zvjezdica!
Sočan i mekan, s prirodnim zaslađivačem u obliku prezrelih banana, ovaj banana kruh s orasima je prava fantazija.
Njegova priprema oduzet će ti svega 15 minuta vremena, ali morat ćeš se strpjeti dok se bude pekao i hladio. Jednom gotov, banana kruh s orasima posluži sam, s preljevom od javorova sirupa ili kuglicom sladoleda.
Sastojci:
- 150 g brašna
- 1 žličica sode bikarbone
- 1/2 žličice soli
- 2 velika jaja, sobne temperature
- 1/2 žličice ekstrakta vanilije
- 1/2 šalice maslaca
- 200 g šećera
- 3 vrlo zrele banane, oguljene i zgnječene vilicom
- 50 g tostiranih oraha
Priprema:
- Zagrij pećnicu na 175 stupnjeva.
- Prosij brašno, sodu bikarbonu i sol u srednje veliku zdjelu, stavi na stranu. Umuti jaja i vaniliju zajedno u mjernoj čaši, odloži sa strane. Lim ili kalup za kruh lagano premaži maslacem.
- U većoj zdjeli električnim mikserom umuti maslac i šećer dok ne postanu lagani i pahuljasti. Smjesu od jaja zatim postepeno ulijevaj u maslac miješajući tako da se svi sastojci sjedine. Dodaj banane i dobro promiješaj.
- Špatulom umiješaj smjesu brašna. Tijesto zatim premjesti u pripremljeni kalup.
- Peci 55 minuta ili dok čačkalica umetnuta u sredinu kruha ne izađe čista.
- Ohladi gotov kruh pet minuta unutar kalupa, a izvan pećnice. zatim ga izvadi iz kalupa i ostavi da se u potpunosti ohladi.
- Zamotaj kruh u prozirnu foliju i posluži ga odmah ili kasnije, po želji!
U slast!