Recepti 25. rujna 2021.

Mramorni banana kruh oraspoložit će te već na prvi griz

Mramorni banana bread foto: SHUTTERSTOCK
gastro postao gastro.24sata.hr
Recepata za banana kruh zasigurno ti ne nedostaje, no ovaj je zaista poseban!

Ovaj mramorni kruh od banane impresivnog je izgleda, ali i okusa! Možeš ga i zamrznuti na čak tri mjeseca. Sve što trebaš napraviti, nakon što se u potpunosti ohladi, jest zamotati ga u aluminijsku foliju ili staviti u vrećicu za zamrzivanje te ga pohraniti u zamrzivač. Želimo ti dobar tek!

 

Mramorni kuglof za svaku priliku Možda vas zanima... Mramorni kuglof je baš uvijek dobra ideja Recepti

 

Sastojci:

  • 200 g brašna
  • 3/4 žličice sode bikarbone
  • 3/4 žličice soli
  • 200 g šećera
  • 100 g maslaca
  • 2 velika jaja
  • 150 g zrelih banana
  • 120 ml kiselog vrhnja
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 80 g čokolade
  • 2 žličice kakaa u prahu

 

Kruh od banane Možda vas zanima... Kruh od banane iz blendera, od samo 4 sastojka Špajza

 

Priprema:

  1. Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva. Premaži kalup za kruh maslacem.
  2. U srednje velikoj zdjeli pomiješaj brašno, sodu bikarbonu i sol. Stavi na stranu.
  3. U drugoj posudi električnim mikserom umuti maslac i šećer dok ne postanu lagani i pahuljasti, oko dvije minute. Dodaj jaja, jedno po jedno i dobro umuti smjesu nakon dodavanja. Zatim u zdjelu s jajima, dodaj smjesu brašna i miješaj na maloj brzini dok se svi sastojci ne sjedine. Dodaj zgnječene banane, kiselo vrhnje i ekstrakt vanilije i muti dok se svi sastojci ne sjedine, nemoj pretjerati. Stavi sa strane.
  4. Stavi čokoladu u posudu koja može ići u mikrovalnu pećnicu. U intervalima od 20 sekundi otopi ju u mikrovalnoj i promiješaj između. Ponavljaj sve dok ne dobiješ glatku smjesu.
  5. Dodaj kakao u prahu i miješaj dok se ne otopi. Otopljenoj čokoladi dodaj jednu šalicu prethodno pripremljenog tijesta za kruh i dobro promiješaj.
  6. Žlicom naizmjenično stavljaj obično tijesto i tijesto s čokoladom u pripremljenu posudu za kruh. Nožem ili štapićem zatim prođi nekoliko puta gore dolje po kalupu kako bi pomiješala dvije smjese. Nemoj pretjerivati jer će se tijesto 'predobro' pomiješati i izgubit ćeš mramorni efekt. 
  7. Peci otprilike sat vremena. Ohladi u kalupu 10 minuta, a zatim izvadi kruh i stavi ga samog na rešetku kako bi se u potpunosti ohladio. 

U slast!

 

Možda vas zanima... Mramorni kuglof - poslastica za cijelu obitelj Recepti
Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • amando 10:47 09. Listopad 2021.

    ocjena 10