Recepti 03. rujna 2020.

Mramorni banana kruh oraspoložit će te već na prvi griz

Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Recepata za slasni banana krug zasigurno ti ne nedostaje, no ovaj je zaista poseban!

Ovaj mramorni kruh od banane impresivnog je izgleda, ali i okusa!

Možeš ga i zamrznuti na čak tri mjeseca. Sve što trebaš napraviti, nakon što se u potpunosti ohladi, jest zamotati ga u aluminijsku foliju ili staviti u vrećicu za zamrzivanje te ga pohraniti u zamrzivač, Prije ponovne uporabe, pobrini se da ga izvadiš na vrijeme kako bi se stigao odmrznuti, a zatim ga posluži s dodacima po želji. Želimo ti dobar tek!

 

Možda vas zanima... Mramorni kuglof prava je slatka bomba Recepti

 

Sastojci:

  • 200 g brašna
  • 3/4 žličice sode bikarbone
  • 3/4 žličice soli
  • 200 g šećera
  • 100 g maslaca
  • 2 velika jaja
  • 150 g zrelih banana
  • 120 mL kiselog vrhnja
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 85 g čokolade
  • 2 žličice kakaa u prahu

Priprema:

  1. Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva. Premaži kalup za kruh maslacem.
  2. U srednje velikoj zdjeli pomiješaj brašno, sodu bikarbonu i sol. Stavi na stranu.
  3. U drugoj posudi električnim mikserom umuti maslac i šećer dok ne postanu lagani i pahuljasti, oko dvije minute. Dodaj jaja, jedno po jedno i dobro umuti smjesu nakon dodavanja. Zatim u zdjelu s jajima, dodaj smjesu brašna i miješaj na maloj brzini dok se svi sastojci ne sjedine. Dodaj zgnječene banane, kiselo vrhnje i ekstrakt vanilije i muti dok se svi sastojci ne sjedine, nemoj pretjerati. Stavi sa strane.
  4. Stavi čokoladu u posudu koja može ići u mikrovalnu pećnicu. U intervalima od 20 sekundi otopi ju u mikrovalnoj i promiješaj između. Ponavljaj sve dok ne dobiješ glatku smjesu.
  5. Dodaj kakao u prahu i miješaj dok se ne otopi. Otopljenoj čokoladi dodaj jednu šalicu prethodno pripremljenog tijesta za kruh i dobro promiješaj.
  6. Žlicom naizmjenično stavljaj obično tijesto i tijesto s čokoladom u pripremljenu posudu za kruh. Nožem ili štapićem zatim prođi nekoliko puta gore dolje po kalupu kako bi pomiješala dvije smjese. Nemoj pretjerivati jer će se tijesto 'predobro' pomiješati i izgubit ćeš mramorni efekt. 
  7. Peci otprilike 1 sat i 10 minuta. Ohladi u kalupu 10 minuta, a zatim izvadi kruh i stavi ga samog na rešetku kako bi se u potpunosti ohladio. 
  8. Posluži samog ili s dodacima po želji.

U slast!

 

Možda vas zanima... Mramorni kolač poslastica je za cijelu obitelj Recepti Možda vas zanima... Banana kruh iz blendera od samo četiri sastojka Špajza
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.