gastro postao
Banana bread funkcionira kao doručak, međuobrok i desert. Za najbolje rezultate je, kao i u svemu, najbitnije - biti maštovit...
U popisu namirnica su orasi, ali možeš upotrijebiti bademe i lješnjake ili ih zamijeniti komadićima čokolade, grožđicama, dodati cimet... Osmisli verziju koja najbolje odgovara tebi i tvojim ukućanima!
Sastojci:
- 100 g omekšalog maslaca
- 200 g šećera
- 2 jaja
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 200 g glatkog brašna
- 1 žličica sode
- ½ žličice soli
- 100 ml kiselog vrhnja
- 2 banane
- 50 g nasjeckanih oraha
Priprema:
- Izmiksaj šećer s maslacem i dodaj jedno po jedno jaje, ekstrakt vanilije i kiselo vrhnje.
- U glatku smjesu ubaci prosijano brašno, sodu i sol i nastavi miješati drvenom žlicom.
- Na kraju dodaj komadiće banane (ili potpuno zgnječene) i orahe.
- Smjesu premjesti u kalup premazan maslacem i peci u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva.
- Pečenje će trajati otprilike sat vremena, ovisno o pećnici, a znat ćeš da je kruh gotov kad čačkalica kojom si probola sredinu izađe čista.
- Ohladi banana bread prije rezanja. Po želji ga prelij karamelom.
Želimo ti ugodan dan!