gastro postao
Meki, topli i mirisni ovi kolačići naš su favorit!
Začinjeni cimetom, muškatnim oraščićem i klinčićem, ovi meki kolačići izvrstan su izgovor za korištenje (prezrelih) banana. Sjajni su kao popodnevni desert ili topli doručak uz čašu svježe iscijeđenog soka od naranče ili toplog čaja.
Samo petnaest minuta bit će ti potrebno za njihovu pripremu, a isto toliko za pečenje, stoga definitivno spadaju u skupinu jednostavnih i brzih recepata idealnih za one koji ne žele previše vremena provesti u kuhinji!
Sastojci:
- 110 g maslaca
- 200 g šećera
- 1 jaje
- 150 g pasiranih banana
- 1 žličica sode bikarbone
- 250 g brašna
- prstohvat soli
- 1/2 žličice mljevenog cimeta
- 1/2 žličice muškatnog oraščića
- 1/2 žličice mljevenog klinčića
- 150 g oraha
Priprema:
- Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva. Lim za pečenje obloži papirom za pečenje.
- Istuci maslac i šećer dok ne postanu lagani i pahuljasti. Dodaj jaje i nastavi tući dok smjesa ne postane jednolična.
- U posebnoj posudi pomiješaj pasirane banane i sodu bikarbonu. Ostavi dvije minute da smjesa odstoji. Soda bikarbona će reagirati s kiselinom u bananama te će nadoći.
- Smjesu od banana umiješaj zatim u smjesu od maslaca.
- Umuti brašno, sol i začine. Dodaj ih smjesi maslaca i banane i miješaj dok se svi sastojci ne sjedine. U tijesto dodaj orahe.
- Uz pomoć žlice oblikuj kolačiće i postavi ih na lim za pečenje. Peci kolačiće 11 do 15 minuta ili dok lijepo ne porumene.
- Ostavi da se ohlade i posluži s dodacima po želji.
U slast!