Recepti 30. rujna 2017.

Jesenski kolačići s bademima i narančom

Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Donosimo vam verziju hrskavih talijanskih kolačića prikladnu za hladnije dane. Poslužite ih uz voćni čaj i uživajte u mirisima.

Sezona je badema i iskoristite je u potpunosti. Grickajte ih umjesto čipseva i smokija i uklopite u vaš jelovnik jer možete samo profitirati. Odlični su za probavu i imunitet, mogu utjecati na ljepotu vaše kože i pridonijeti mentalnom zdravlju.

Osim što su zdravi, nevjerojatno su i ukusni. Baš ih zato trebate nabaviti istog časa i isprobati recept za biscotte. 

 

Možda vas zanima... Za opuštanje: Mirisni keksići od limuna Recepti

 

Sastojci:

  • 250 g višenamjenskog brašna
  • 200 g šećera
  • Prstohvat soli
  • 2 žličice praška za pecivo
  • 70 g badema
  • 1 žlica soka od naranče
  • 3 jaja
  • 1 žlica biljnog ulja

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva. Nauljite lim za pečenje i pospite ga brašnom.
  2. U velikoj zdjeli pomiješajte brašno, šećer, prašak za pecivo, sol, nasjeckane bademe i koricu naranče. Dodajte tri već izmiksana jaja, ulje i zamijesite.
  3. Podijelite tijesto na dva dijela i svaki zarolajte tako da bude otprilike 20 cm dug i 2 cm debeo. Pecite 20-25 minuta, izvadite i lagano ohladite.
  4. Režite svaki dio dijagonalno na centimetar debele komade. Poredajte kolačiće na papir za pečenje, pecite još 10-15 minuta i jednom okrenite. Izvadite kad postanu hrskavi i ohladite prije posluživanja. 

 

Želimo vam ugodno popodne!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.