gastro postao
Donosimo vam verziju hrskavih talijanskih kolačića prikladnu za hladnije dane. Poslužite ih uz voćni čaj i uživajte u mirisima.
Sezona je badema i iskoristite je u potpunosti. Grickajte ih umjesto čipseva i smokija i uklopite u vaš jelovnik jer možete samo profitirati. Odlični su za probavu i imunitet, mogu utjecati na ljepotu vaše kože i pridonijeti mentalnom zdravlju.
Osim što su zdravi, nevjerojatno su i ukusni. Baš ih zato trebate nabaviti istog časa i isprobati recept za biscotte.
Sastojci:
- 250 g višenamjenskog brašna
- 200 g šećera
- Prstohvat soli
- 2 žličice praška za pecivo
- 70 g badema
- 1 žlica soka od naranče
- 3 jaja
- 1 žlica biljnog ulja
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva. Nauljite lim za pečenje i pospite ga brašnom.
- U velikoj zdjeli pomiješajte brašno, šećer, prašak za pecivo, sol, nasjeckane bademe i koricu naranče. Dodajte tri već izmiksana jaja, ulje i zamijesite.
- Podijelite tijesto na dva dijela i svaki zarolajte tako da bude otprilike 20 cm dug i 2 cm debeo. Pecite 20-25 minuta, izvadite i lagano ohladite.
- Režite svaki dio dijagonalno na centimetar debele komade. Poredajte kolačiće na papir za pečenje, pecite još 10-15 minuta i jednom okrenite. Izvadite kad postanu hrskavi i ohladite prije posluživanja.
Želimo vam ugodno popodne!