Špajza 26. rujna 2017.

Kako napraviti domaće bademovo mlijeko

Bademovo mlijeko
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Kome trebaju umjetni okusi kada imate prirodan okus badema?  Bademovo mlijeko možete vrlo jednostavno napraviti sami kod kuće.

Bademovo mlijeko jedno je od najzdravijih mlijeka i preporučuje se osobama koje ne smiju konzumirati gluten. Osim toga, toliko je ukusno, pogotovo ono napravljeno kod kuće, da će vaš doručak, frape i kava dobiti sasvim novu dimenziju.

Iako se ne radi o mlijeku u pravom smislu riječi, bademovo mlijeko koristi se na isti način kao i primjerice kravlje mlijeko. Nabavite bademe i upustite se u avanturu izrade mlijeka koja nije komplicirana kako se na prvu možda čini. 

Maslac od badema Možda vas zanima... Jednostavno i fino: Domaći maslac od badema None

 

Možda vas zanima... Bademi: namirnica koja svako jelo čini boljim Recepti

 

Kako da sami napravite svježe bademovo mlijeko umjesto da kupujete prerađeno u tetrapaku? Jednostavno je. U samo tri koraka - namočiti, izblendati i procijediti - i dobit ćete svježe mlijeko. A od sastojka su vam potrebni bademi, voda, datulje, ekstrakt vanilije i cimet. 

Detalje pripreme saznajte u videu.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.