Recepti 19. svibnja 2021.

Cloud bread je zamjena za kruh od samo tri sastojka

foto: SHUTTERSTOCK
gastro postao gastro.24sata.hr
Ponestalo ti je kruha? Bez brige, možeš brzo napraviti pristojnu alternativu...

Cloud bread odličan je recept za pripremu jer je siguran za gotovu svaku dijetu i vrstu prehrane. Siguran za one koji ne konzumiraju gluten i žitarice, a odličan je i za ljude na keto režimu prehrane jer sadržava veoma malo ugljikohidrata.

 

Možda vas zanima... Super popularni cloud bread Špajza

 

Recept u nastavku sastoji se od samo tri sastojka i on ti donosi osnovnu verziju, a želiš li napraviti 'male prepravke' i pripremiti pizza cloud bread uz osnovne sastojke trebaš dodati još i žlicu talijanskih začina, dvije žlice naribane mozzarelle ili parmezana i dvije žličice umaka od rajčice.

 

 | Author: Shutterstock Cloud bread; foto: foto: Shutterstock

 

Sastojci za običan cloud kruh:

  • 3 jaja
  • 60 g krem sira
  • prstohvat soli

Priprema:

  1. Zagrij pećnicu na 150 stupnjeva i obloži veliki lim za pečenje masnim papirom.
  2. Bjelanjke od žumanjaka odvoji u dvije srednje zdjele. Dodaj sol u bjelanjke i uz pomoć miksera napravi čvrsti snijeg.
  3. Žumanjcima dodaj krem sir, a zatim ih ručnim mikserom pomiješaj dok ne dobiješ jednoličnu smjesu. (Ako radiš smjesu za pizza cloud kruh - žumanjcima dodaj žlicu smjese talijanskih začina, naribani sir po želji i dvije žličice umaka od rajčice.
  4. Nježno dodaj smjesu bjelanjaka u žumanjke i promiješaj ju.
  5. Žlicom izvadi smjesu i obliku šest ili osam komada kruha.
  6. Peci dok ne poprimi zlatnu boju, 25 do 30 minuta.

U slast!

 

Kolač s Nutellom Možda vas zanima... Ovaj kolač s Nutellom čokoladno je čudo iz pećnice Recepti Možda vas zanima... Brzinski kruh od čokolade - s još malo čokolade Recepti
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.