Čokoladna ljepotica

Kako biste ispečeni biskvit prerezali a da se ne raspadne, upotrijebite zubni konac. Odrežite dugačak komad pa zarežite tako da ga pritisnite kroz biskvit
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 853

Biskvit

  • 150 g kakao u prahu, nezašećereni
  • 6 dl voda
  • 360 g maslac, slani
  • 600 g šećer, u prahu
  • 2 žlica ekstrakt vanilije
  • 6 kom jaje kokošje
  • 360 g pšenično brašno, bijelo
  • 3 mala žlica prašak za pecivo
  • 0.50 mala žlica soda bikarbona
  • 0.50 mala žlica sol

Krema

  • 250 g maslac, slani
  • 500 g šećer, u prahu
  • 200 g tamna čokolada
  • 2 žlica ekstrakt vanilije
  • 2 žlica mlijeko kravlje, punomasno

Preljev

  • 300 g tamna čokolada
  • 20 g maslac, slani

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 180°c. namastite i lagano pobrašnite tri lima za pečenje.
  2. Pomiješajte kakao i vodu te miješajte dok se ne sjedine. Brašno i prašak za pecivo promiješajte pa dodajte sodu i sol te ostavite sa strane.
  3. Izmiksajte maslac i šećer pa dodajte vaniliju i jaja te sve još istucite. Uspite brašno i izmiksajte pa dodajte ohlađenu smjesu s kakako.
  4. U svaki lim stavite smjesu za biskvit i pecite 35 minuta. Hladite biskvite 20 minuta pa napravite kremu. Otopite čokoladu na pari, dodajte maslac i šećer te promiješajte. Ulijte mlijeko i vaniliju pa sve dobro promiješajte. Naizmjenično premažite biskvite kremom, tako da završite s kremom.
  5. Otopite čokoladu i maslac na pari pa prelijte preko kreme. Ohladite i poslužite.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr