gastro postao
Kako biste ispečeni biskvit prerezali a da se ne raspadne, upotrijebite zubni konac. Odrežite dugačak komad pa zarežite tako da ga pritisnite kroz biskvit
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 853
Biskvit
- 150 g kakao u prahu, nezašećereni
- 6 dl voda
- 360 g maslac, slani
- 600 g šećer, u prahu
- 2 žlica ekstrakt vanilije
- 6 kom jaje kokošje
- 360 g pšenično brašno, bijelo
- 3 mala žlica prašak za pecivo
- 0.50 mala žlica soda bikarbona
- 0.50 mala žlica sol
Krema
- 250 g maslac, slani
- 500 g šećer, u prahu
- 200 g tamna čokolada
- 2 žlica ekstrakt vanilije
- 2 žlica mlijeko kravlje, punomasno
Preljev
- 300 g tamna čokolada
- 20 g maslac, slani
Priprema
- Zagrijte pećnicu na 180°c. namastite i lagano pobrašnite tri lima za pečenje.
- Pomiješajte kakao i vodu te miješajte dok se ne sjedine. Brašno i prašak za pecivo promiješajte pa dodajte sodu i sol te ostavite sa strane.
- Izmiksajte maslac i šećer pa dodajte vaniliju i jaja te sve još istucite. Uspite brašno i izmiksajte pa dodajte ohlađenu smjesu s kakako.
- U svaki lim stavite smjesu za biskvit i pecite 35 minuta. Hladite biskvite 20 minuta pa napravite kremu. Otopite čokoladu na pari, dodajte maslac i šećer te promiješajte. Ulijte mlijeko i vaniliju pa sve dobro promiješajte. Naizmjenično premažite biskvite kremom, tako da završite s kremom.
- Otopite čokoladu i maslac na pari pa prelijte preko kreme. Ohladite i poslužite.
Izvor Skuhatćute