Čokoladni kolač od mrkve i badema

Zdrava Krava odabrala je novi tjedni recept, ovoga puta riječ je o desertu s mrkvom i bademom
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 476

Potrebno vam je

  • 12 kriška mrvice (ili dvopek / od bijelog kruha )
  • 5 kom jaje kokošje
  • 250 g badem, oljušteni suhi
  • 250 g mrkva, crvena
  • limunov sok
  • 3 mala žlica prašak za pecivo
  • 200 g čokolada za kuhanje

Priprema

  1. Izmrvi dvopek.
  2. Sitno naribaj mrkvu.
  3. Jaja odvoji i pjenasto umuti žumanjke sa šećerom.
  4. U smjesu dodaj ostale sastojke (bademi trebaju biti mljeveni).
  5. Od bjelanjaka istuci čvrsti snijeg i lagano umiješaj u prethodnu smjesu.
  6. Smjesu ulij u kalup koji si prethodno obložio papirom za pečenje.
  7. Peci otprilike pola sata pri temperaturi od 180 stupnjeva.
  8. Glazura po želji, možeš samo posuti mljevenim šećerom (manje kalorija).
Posjeti Gastro.hr