Recepti 1012 prikaza 13. listopada 2014.

Čokoladni kolač od mrkve i badema

Čokoladni kolač od mrkve i badema
gastro postao gastro.24sata.hr
Zdrava Krava odabrala je novi tjedni recept, ovoga puta riječ je o desertu s mrkvom i bademom

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 476

Potrebno vam je

  • 12 kriška mrvice (ili dvopek / od bijelog kruha )
  • 5 kom jaje kokošje
  • 250 g badem, oljušteni suhi
  • 250 g mrkva, crvena
  • limunov sok
  • 3 mala žlica prašak za pecivo
  • 200 g čokolada za kuhanje

Priprema

  1. Izmrvi dvopek.
  2. Sitno naribaj mrkvu.
  3. Jaja odvoji i pjenasto umuti žumanjke sa šećerom.
  4. U smjesu dodaj ostale sastojke (bademi trebaju biti mljeveni).
  5. Od bjelanjaka istuci čvrsti snijeg i lagano umiješaj u prethodnu smjesu.
  6. Smjesu ulij u kalup koji si prethodno obložio papirom za pečenje.
  7. Peci otprilike pola sata pri temperaturi od 180 stupnjeva.
  8. Glazura po želji, možeš samo posuti mljevenim šećerom (manje kalorija).
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.