Čokoladni kruh - za baš svaku priliku

Shutterstock
Čokoladni kruh možeš poslužiti i kao doručak i kao desert...
Vidi originalni članak

 Zbog ovog sočnog kruha od čokolade, koji je prikladan za sve društvene (i vremenske) prilike, zaista se isplati upaliti pećnicu. Predlažemo standardno serviranje, uz lagano tučeno vrhnje i bobičasto voće.

Naravno, pečeni i ohlađeni kruh možeš preliti i tamnom ili bijelom čokoladom. U slast!

 

u slast! Kruh od banane i čokolade kojem ćeš teško reći NE

 

Sastojci:

  • 150 g glatkog brašna
  • 60 g kakaa
  • 170 g maslaca
  • 250 g šećera
  • 3 jaja
  • 2 žličice ekstrakta vanilije
  • 1 žličica instant kave
  • 120 ml slatkog vrhnja
  • 120 g nasjeckane tamne čokolade

Priprema: 

  1. Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva. Mali kalup za kruh obloži papirom za pečenje. 
  2. Prosij brašno, kakao i prstohvat soli. 
  3. Izmiksaj omekšali maslac sa šećerom u pahuljastu smjesu pa dodaj vaniliju. Nastavi miksati pa umiješaj vrhnje.
  4. Potom dodaj smjesu s brašna i lagano promiješaj špatulom. Na kraju umiješaj i nasjeckanu čokoladu.
  5. Peci otprilike sat vremena i provjeri čačkalicom je li kolač pečen. Ako primijetiš da je previše potamnio s gornje strane, obloži kalup aluminijskom folijom.
  6. Pusti da kolač odstoji 10-ak minuta u kalupu prije no što ga kreneš vaditi. Potom pričekaj da se u potpunosti ohladi prije rezanja.

Posluži ga uz tučeno vrhnje i svježe voće. Dobar tek!

 

La Vie Shobaine Dobro jutro uz brzinski kruh od tikvica

Posjeti Gastro.hr