gastro postao
Čokoladni kruh možeš poslužiti i kao doručak i kao desert...
Zbog ovog sočnog kruha od čokolade, koji je prikladan za sve društvene (i vremenske) prilike, zaista se isplati upaliti pećnicu. Predlažemo standardno serviranje, uz lagano tučeno vrhnje i bobičasto voće.
Naravno, pečeni i ohlađeni kruh možeš preliti i tamnom ili bijelom čokoladom. U slast!
Sastojci:
- 150 g glatkog brašna
- 60 g kakaa
- 170 g maslaca
- 250 g šećera
- 3 jaja
- 2 žličice ekstrakta vanilije
- 1 žličica instant kave
- 120 ml slatkog vrhnja
- 120 g nasjeckane tamne čokolade
Priprema:
- Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva. Mali kalup za kruh obloži papirom za pečenje.
- Prosij brašno, kakao i prstohvat soli.
- Izmiksaj omekšali maslac sa šećerom u pahuljastu smjesu pa dodaj vaniliju. Nastavi miksati pa umiješaj vrhnje.
- Potom dodaj smjesu s brašna i lagano promiješaj špatulom. Na kraju umiješaj i nasjeckanu čokoladu.
- Peci otprilike sat vremena i provjeri čačkalicom je li kolač pečen. Ako primijetiš da je previše potamnio s gornje strane, obloži kalup aluminijskom folijom.
- Pusti da kolač odstoji 10-ak minuta u kalupu prije no što ga kreneš vaditi. Potom pričekaj da se u potpunosti ohladi prije rezanja.
Posluži ga uz tučeno vrhnje i svježe voće. Dobar tek!