Recepti 07. kolovoza 2020.

Čokoladni kruh - slastica za baš svaku priliku

Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Čokoladni kruh možeš poslužiti i kao doručak i kao desert...

Temperature su nešto niže u odnosu na prošli tjedan pa se polako vraćamo u kuhinji. Pećnicu rijetko palimo, isključivo za poslastice poput hrskavih krumpirića i deserte koje volimo. Ohrabrili smo se upaliti pećnicu i za ovaj sočan kruh od čokolade, koji je prikladan za sve društvene (i vremenske) prilike.

Predlažemo standardno serviranje, uz lagano tučeno vrhnje i bobičasto voće. Naravno, pečeni i ohlađeni kruh možeš preliti i tamnom ili bijelom čokoladom. U slast!

 

Možda vas zanima... Kruh od banane i čokolade kojem ćeš teško reći NE Recepti

 

Sastojci:

  • 150 g glatkog brašna
  • 60 g kakaa
  • 170 g maslaca
  • 250 g šećera
  • 3 jaja
  • 2 žličice ekstrakta vanilije
  • 1 žličica instant kave
  • 120 ml slatkog vrhnja
  • 120 g nasjeckane tamne čokolade

Priprema: 

  1. Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva. Mali kalup za kruh obloži papirom za pečenje. 
  2. Prosij brašno, kakao i prstohvat soli. 
  3. Izmiksaj omekšali maslac sa šećerom u pahuljastu smjesu pa dodaj vaniliju. Nastavi miksati pa umiješaj vrhnje.
  4. Potom dodaj smjesu s brašna i lagano promiješaj špatulom. Na kraju umiješaj i nasjeckanu čokoladu.
  5. Peci otprilike sat vremena i provjeri čačkalicom je li kolač pečen. Ako primijetiš da je previše potamnio s gornje strane, obloži kalup aluminijskom folijom.
  6. Pusti da kolač odstoji 10-ak minuta u kalupu prije no što ga kreneš vaditi. Potom pričekaj da se u potpunosti ohladi prije rezanja.

Posluži ga uz tučeno vrhnje i svježe voće. Dobar tek!

 

Možda vas zanima... Dobro jutro uz brzinski kruh od tikvica Kolumne
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.