gastro postao
Na tebi je da u moru recepata za banana bread odabereš onaj koji ti je najukusniji i/ili najpraktičniji. Kako bismo ti otežali odabir, donosimo još jedan odličan recept!
Naišli smo na jedan recept za banana bread iz blendera i preradili ga kako bi bio još čokoladniji, ugodno sladak i sočan. Pripremi duguljasti kalup za kruh, prati upute i uživaj u odličnoj poslastici koja može stajati nekoliko dana.
Sastojci:
- 600 g zrelih banana
- 150 g nasjeckane tamne čokolade
- 150 g zobenih pahuljica
- 220 g kikiriki maslaca
- 15 g kakaa
- 3 žlice meda
- 1 dl vode
Priprema:
- U blender ubaciti sve sastojke osim 50 g čokolade. Izblendati u gustu, glatku smjesu.
- Umiješati preostalih 50 g čokolade i prebaciti u namašćeni duguljasti kalup za kruh.
- Peći otprilike 35 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva.
- Izvaditi iz pećnice, ostaviti 10-ak minuta,a potom kolač izvrniti na pladanj.
Rezati ga ohlađenog, a ostatak umotati u plastičnu foliju i čuvati u hladnjaku.