Cous-cous s kozicama

Kada klasičan rižoto od kozica dosadi, cous-cous, vino i kozice rade prekrasnu te jednostavnu kombinaciju koja u trenutku vraća miris mora i godišnjih odmora.
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Potrebno vam je

  • 1 šalica cous-cousa
  • 2 žlica maslaca
  • 1 dl maslinovog ulja
  • 2 režanj češnjaka
  • 250 g smrznutih kozica
  • 2 dl bijelog vina
  • mediteranski začini po želji
  • 3 žlica pasate (ili koncentrirane rajčice)

Priprema

  1. U tavu staviti maslinovo ulje te na njega sitno narezani češnjak.
  2. Nakon otprilike 2-3 minute, dodati smrznute kozice. Pustiti kozice da puste vodu pa ih onda zaliti vinom. Kozice bi trebale plivati u vinu. Začiniti. *Pripaziti da vino ne bude preintenzivnog okusa.
  3. Za vrijeme dok vino isparava iz kozica, skuhati cous-cous po uputama na pakiranju (dodati maslac na kraju).
  4. Kada se tekućina u kozicama reducirala skoro do kraja, a kozice su mekane i kuhane, dodati malo pasate ili koncentrata rajčice tako da umak postane malo gušći te bude crvenkaste boje.
  5. U posudu gdje se skuhao cous-cous dodati kozice sa umakom. Po potrebi (prerijetko) još malo vratiti na vatru ili (pregusto) dodati još malo pasate i kuhati još 1-2 minute.

Kada klasičan rižoto od kozica dosadi, cous-cous, vino i kozice rade prekrasnu te jednostavnu kombinaciju koja u trenutku vraća miris mora i godišnjih odmora.

Posjeti Gastro.hr