gastro postao
Kada klasičan rižoto od kozica dosadi, cous-cous, vino i kozice rade prekrasnu te jednostavnu kombinaciju koja u trenutku vraća miris mora i godišnjih odmora.
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Potrebno vam je
- 1 šalica cous-cousa
- 2 žlica maslaca
- 1 dl maslinovog ulja
- 2 režanj češnjaka
- 250 g smrznutih kozica
- 2 dl bijelog vina
- mediteranski začini po želji
- 3 žlica pasate (ili koncentrirane rajčice)
Priprema
- U tavu staviti maslinovo ulje te na njega sitno narezani češnjak.
- Nakon otprilike 2-3 minute, dodati smrznute kozice. Pustiti kozice da puste vodu pa ih onda zaliti vinom. Kozice bi trebale plivati u vinu. Začiniti. *Pripaziti da vino ne bude preintenzivnog okusa.
- Za vrijeme dok vino isparava iz kozica, skuhati cous-cous po uputama na pakiranju (dodati maslac na kraju).
- Kada se tekućina u kozicama reducirala skoro do kraja, a kozice su mekane i kuhane, dodati malo pasate ili koncentrata rajčice tako da umak postane malo gušći te bude crvenkaste boje.
- U posudu gdje se skuhao cous-cous dodati kozice sa umakom. Po potrebi (prerijetko) još malo vratiti na vatru ili (pregusto) dodati još malo pasate i kuhati još 1-2 minute.
Kada klasičan rižoto od kozica dosadi, cous-cous, vino i kozice rade prekrasnu te jednostavnu kombinaciju koja u trenutku vraća miris mora i godišnjih odmora.