Crostini sa slaninom i sirom

Jednostavni i ukusni zalogaji na prepečenom kruhu
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 15 min

Broj porcija: 5

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 474

Potrebno vam je

  • 1 kom luk ,crveni
  • 200 g slanina suha, masna
  • 3 dl pasirana rajčica (passata)
  • bosiljak, vezica
  • 200 g gouda punomasni
  • 10 kriška kruh pšenični, bijeli

Priprema

  1. Luk sitno nasjeckajte, slaninu narežite na tanke prutiće, a sir naribajte.
  2. Na tavi pržite luk i slaninu dok ne porumene, prema potrebi posolite, dodajte sir te kad se počne topiti, maknite jelo s vatre.
  3. Kruh narežite na kriške debljine 1 cm i poslažite na lim obložen papirom za pečenje. Svaku krišku premažite umakom za tjesteninu pa na umak stavite nadjev od slanine i sira.
  4. Pecite u pećnici desetak minuta na 200°c. Kad su crostini gotovi stavite bosiljak.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr