gastro postao
Jednostavni i ukusni zalogaji na prepečenom kruhu
Vrijeme pripreme: do 15 min
Broj porcija: 5
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 474
Potrebno vam je
- 1 kom luk ,crveni
- 200 g slanina suha, masna
- 3 dl pasirana rajčica (passata)
- bosiljak, vezica
- 200 g gouda punomasni
- 10 kriška kruh pšenični, bijeli
Priprema
- Luk sitno nasjeckajte, slaninu narežite na tanke prutiće, a sir naribajte.
- Na tavi pržite luk i slaninu dok ne porumene, prema potrebi posolite, dodajte sir te kad se počne topiti, maknite jelo s vatre.
- Kruh narežite na kriške debljine 1 cm i poslažite na lim obložen papirom za pečenje. Svaku krišku premažite umakom za tjesteninu pa na umak stavite nadjev od slanine i sira.
- Pecite u pećnici desetak minuta na 200°c. Kad su crostini gotovi stavite bosiljak.
Izvor Skuhatćute