Crumble od krušaka s čokoladom

Neobična i hrskava kombinacija zobenih pahuljica i grumenčića čokolade koja će vas osvojiti
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 136

Potrebno vam je

  • 2 kom kruška (cijela)
  • 30 g zobene pahuljice
  • 20 g maslac, neslani
  • 40 g tamna čokolada
  • 25 g šećer, u prahu
  • 20 g pistacije

Priprema

  1. U većoj zdjeli promiješajte zobene pahuljice, šećer u prahu te sitno nasjeckane pistacije, nasjeckanu ili grubo naribanu čokoladu. Dodajte maslac koji je omekšao na sobnoj temperaturi.
  2. Prstima umiješajte sastojke kako biste dobili krupne grudice.
  3. Ostavite u hladnjaku da se sastojci prožmu, a maslac stisne oko namirnica.
  4. Pripremite kruške (umjesto kruške možete rabiti jabuke, breskve ili višnje) za crumble tako da ih očistite i narežete na krupnije kocke.
  5. Rasporedite ih u kalupe koje ste odabrali i namazali tankim slojem maslaca. Preko njih stavite smjesu koja se u hladnjaku ohladila te pecite u pećnici koja se prije toga zagrijala na 180 Celzijevih stupnjeva.
  6. Nakon 25 mina čupavi, mirisni kolačići su gotovi. Poslužite ih tople.

Izvor "Tako me mama učila", Marina Gaši

Posjeti Gastro.hr