Recepti 13. listopada 2014.

Crumble od krušaka s čokoladom

Crumble od krušaka s čokoladom
gastro postao gastro.24sata.hr
Neobična i hrskava kombinacija zobenih pahuljica i grumenčića čokolade koja će vas osvojiti

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 136

Potrebno vam je

  • 2 kom kruška (cijela)
  • 30 g zobene pahuljice
  • 20 g maslac, neslani
  • 40 g tamna čokolada
  • 25 g šećer, u prahu
  • 20 g pistacije

Priprema

  1. U većoj zdjeli promiješajte zobene pahuljice, šećer u prahu te sitno nasjeckane pistacije, nasjeckanu ili grubo naribanu čokoladu. Dodajte maslac koji je omekšao na sobnoj temperaturi.
  2. Prstima umiješajte sastojke kako biste dobili krupne grudice.
  3. Ostavite u hladnjaku da se sastojci prožmu, a maslac stisne oko namirnica.
  4. Pripremite kruške (umjesto kruške možete rabiti jabuke, breskve ili višnje) za crumble tako da ih očistite i narežete na krupnije kocke.
  5. Rasporedite ih u kalupe koje ste odabrali i namazali tankim slojem maslaca. Preko njih stavite smjesu koja se u hladnjaku ohladila te pecite u pećnici koja se prije toga zagrijala na 180 Celzijevih stupnjeva.
  6. Nakon 25 mina čupavi, mirisni kolačići su gotovi. Poslužite ih tople.

Izvor "Tako me mama učila", Marina Gaši

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.