gastro postao
Neobična i hrskava kombinacija zobenih pahuljica i grumenčića čokolade koja će vas osvojiti
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 136
Potrebno vam je
- 2 kom kruška (cijela)
- 30 g zobene pahuljice
- 20 g maslac, neslani
- 40 g tamna čokolada
- 25 g šećer, u prahu
- 20 g pistacije
Priprema
- U većoj zdjeli promiješajte zobene pahuljice, šećer u prahu te sitno nasjeckane pistacije, nasjeckanu ili grubo naribanu čokoladu. Dodajte maslac koji je omekšao na sobnoj temperaturi.
- Prstima umiješajte sastojke kako biste dobili krupne grudice.
- Ostavite u hladnjaku da se sastojci prožmu, a maslac stisne oko namirnica.
- Pripremite kruške (umjesto kruške možete rabiti jabuke, breskve ili višnje) za crumble tako da ih očistite i narežete na krupnije kocke.
- Rasporedite ih u kalupe koje ste odabrali i namazali tankim slojem maslaca. Preko njih stavite smjesu koja se u hladnjaku ohladila te pecite u pećnici koja se prije toga zagrijala na 180 Celzijevih stupnjeva.
- Nakon 25 mina čupavi, mirisni kolačići su gotovi. Poslužite ih tople.
Izvor "Tako me mama učila", Marina Gaši