Crveni cipal na grčki način s maslinama i feta sirom

Brzo i jednostavno jelo za potpuni doživljaj mediterana
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 148

Potrebno vam je

  • 4 kom cipal
  • 65 ml ulje maslinovo
  • 125 g feta sir
  • 250 g masline, crne
  • 10 ml limunov sok
  • papar

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 220°C.
  2. Svaki filet cipla stavite u sredinu aluminijske folije dimenzija 30x40 cm i prelijte sa po 1 žlicom / 15 ml maslinovog ulja. Na svaki filet stavite jednaku količinu izmrvljenog feta sira i pospite maslinama(bez koštica, grubo nerezanima). Nakapajte na svaki filet malu količinu limunovog soka i začinite zdrobljenim crnim paprom.
  3. Preklopite foliju i rubove hermetički zatvorite. Složite poredano jedno do drugog na lim za pečenje i pecite 10-12 minuta ili dok se folija na napuhne i riba ne bude pečena.
Posjeti Gastro.hr