Crveni rižoto

Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

SASTOJCI

  • kuhano / pečeno meso
  • 2 čaša riža
  • 2 žličica domaćeg ajvara
  • sol, vegeta
  • 2 kom mladi luk
  • 1 šalica paradajz sos
  • šaka cherry rajčica
  • 2 kom crvene paprike

Priprema

  1. Meso skuhajte ili ispecite (kako god volite) ili koristite ostatke od ručka. Narežite na kockice meso i papriku, a luk na kolutove.
  2. U tavu stavite malo ulja, luk i papriku. Lagano ih prepržite. Dodajte cherry rajčice i meso. Sve promiješajte i dodajte paradajz sos. Dodajte vodu prema potrebi i pustite da se kuha.
  3. Kada se sve povezalo, stavite rižu i dodajte vodu (da pliva) i stalno miješajte. Riža će brzo upiti vodu pa će trebati još dodavati vode. Kada je riža kuhana i jelo je gotovo. Dobar tek!
Posjeti Gastro.hr