Čudo iz čaše: Brzi crumble od jabuka

Thinkstock
Slatka mala uživanja dobila su novu dimenziju. Crumble smo spremili u čašu i u potpunosti se zaljubili!
Vidi originalni članak

Slatko čudo iz čaše iznenadit će vas na najslađi način. Dekonstrukcija klasičnog mrvičastog kolača rezultirat će slasnim desertom koji se priprema nevjerojatno brzo, a nestaje još brže. Pripremite crumble od lješnjaka, jabuke pirjajte sa začinima, a sve zajedno dodatno pojačajte finim krem jogurtom s medom. Može li bolje?

Potrebno vam je:

  • 2 jabuke
  • 4 žlice maslaca
  • 1 žlica šećera
  • 4 žlice zobenih pahuljica
  • 2 žlice lješnjaka
  • 2 žličice meda
  • 5 žlica grčkog jogurta
  • Cimet, klinčić, anis

Priprema:

  1. Jabuke ogulite i nasjeckajte na kockice.
  2. U posudi otopite pola maslaca pa dodajte jabuke i šećer.
  3. Ubacite začine.
  4. Kuhajte dok se jabuke ne karameliziraju i omekšaju.
  5. Za to vrijeme pomiješajte zobene pahuljice i nasjeckane lješnjake s preostale dvije žlice maslaca.
  6. Stvorite mrvičastu smjesu, rasporedite je po papiru za pečenje i ubacite u pećnicu na desetak minuta na 180 stupnjeva.
  7. Na dno čaše stavite pirjane jabuke, pospite mrvičastom smjesom od zobenih pahuljica i lješnjaka pa ponavljajte postupak dok ne napunite čašu ili ostanete bez sastojaka.
  8. Na vrh stavite žlicu jogurta koji ste pomiješali s medom i pospite s malo cimeta.

Dobar tek!
 

Posjeti Gastro.hr