Čupavci - sočna slastica kojoj je teško reći NE

Stockfood
Kraj prosinca ne možemo ni zamisliti bez sočnih čupavaca. A ti?
Vidi originalni članak

Čupavce jedemo kad god ih se zaželimo, ali osobito tijekom blagdana. Sočno tijesto, ukusna tamna čokolada i hrskavi kokos kombinacija su kojoj je teško odoljeti i rijetki to mogu. Upravo je zato ovo idealan blagdanski kolač za cijelu obitelj.

Ako su ti božićne zalihe već sada presušile, popuni ih jednom rundom čupavaca!

 

prava poslastica Kuglof od limuna za najbolje prosinačke večeri

 

Sastojci za tijesto:

  • 2 jaja
  • 300 g šećera
  • 100 g Zvijezda margarina
  • 200 ml mlijeka
  • 300 g glatkog brašna
  • 1 prašak za pecivo

Sastojci za čokoladni preljev:

  • 150 g tamne čokolade
  • 200 ml mlijeka
  • 100 g Zvijezda margarina

+ 200 g kokosa 

 

najslađe od blagdana Medenjaci - neizbježna božićna poslastica

 

Priprema

  1. Izmiksaj šećer i margarin u pjenastu smjesu pa dodaj jaja i mlijeko. 
  2. Prosij brašno i prašak za pecivo pa uspi u pripremljenu smjesu. Dobro izmiješaj drvenom žlicom ili špatulom.
  3. Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva, četvrtasti lim obloži papirom za pečenje pa prelij smjesu. Peci otprilike pola sata i testiraj čačkalicom je li biskvit gotov.
  4. Biskvit ohladi pa ga nareži na kocke. 
  5. Rastopi čokoladu na pari s margarinom i mlijekom.
  6. Umoči biskvit u čokoladu, uvaljaj u kokos i posloži na čisti papir za pečenje i pusti da odstoje neko vrijeme. 

Čuvaj na hladnom!

Posjeti Gastro.hr