Recepti Najslađe od blagdana 29. prosinca 2019.

Kuglof od limuna za najbolje prosinačke večeri

foto: Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Ovaj kuglof s limunom idealan je desert za predbožićno opuštanje uz šalicu čaja...

Ovo je najsočniji kuglof koji ćete ikad probati, natopljen u limunovom soku i preliven šećernim sirupom. Osim što će lijepo izgledati na vašem blagdanskom stolu, zamirisat će cijelu kuću i uvesti vas u božićno raspoloženje.

Naravno, ako pri ruci imate nešpricane naranče - slobodno ih upotrijebite umjesto limuna. 

 

Linzeri Možda vas zanima... Blagdani nisu blagdani bez linzera Recepti

 

Sastojci:

  • 250 g omekšalog maslaca + za premazivanje kalupa
  • 250 g glatkog brašna
  • 2 žličice praška za pecivo
  • 1/4 žličice soli
  • 220 g šećera u prahu
  • 3 limuna (samo korica)
  • 4 jaja

Za sirup: 

  • 100 g šećera u prahu
  •  3 limuna (sok)

Za glazuru:

  •  80 g šećera u prahu
  •  hladna voda

Priprema: 

  1. Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva i dobro podmaži kalup za kuglof margarinom.
  2. Pomiješaj brašno, sol i prašak za pecivo u jednoj posudi. U drugoj izmiksaj električnim mikserom margarin, šećer i koricu dok ne dobiješ blijedu i glatku smjesu. 
  3. Dodaj jedno po jedno jaje i dobro izmiksaj. Potom postupno dodaj brašno pa izmiješaj drvenom žlicom.
  4. Smjesu prelij u namašćeni kalup i peci u zagrijanoj pećnici otprilike 40 minuta.
  5. Za to vrijeme pripremi sirup. Pomiješaj šećer sa sokom limuna u posudi pa ga zagrij do vrenja. Kuhaj dvije, tri minuta, a zatim makni s vatre i pusti da se ohladi. 
  6. Pečen i lagano ohlađen kuglof prelij sirupom i ostavi ga u kalupu još 15-ak minuta kako bi se sirup upio.
  7. Nakon toga izvadi kuglof iz kalupa i pričekaj da se do kraja ohladi.
  8. Pripremi glazuru od šećera i hladne vode i prelij je preko ohlađenog kuglofa.

Uživaj!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.