gastro postao
Ako voliš tradicionalne slastice, blagdani u tvom domu jednostavno ne mogu proći bez medenjaka.
Ne trebaš provesti dane u kuhinji da bi u kuću unijela duh blagdana. Ako si obožavateljica medenjaka, posao će biti gotov za manje od sat vremena.
U receptu smo opisali proces pripreme klasičnih, okruglih medenjaka, ali ti uvijek možeš iskoristiti kalupe za keksiće i napraviti oku primamljiviju verziju.
Sastojci:
- 500 g glatkog brašna
- 250 g meda
- 10 g praška za pecivo
- 120 g šećera
- 3 žličice
- 2 jaja
- 80 g Zvijezda margarina
Priprema:
- Pomiješaj brašno s praškom za pecivo pa ga prosij. U brašnu napravi udubinu pa stavi med, šećer, cimet, mljevene klinčiće, otopljeni margarin i jaja.
- Dobro umijesi, omotajte folijom pa pusti da odstoji u hladnjaku pola sata.
- Oblikuj kuglice promjera tri centimetra, malo ih spljošti i rasporedi po limu obloženom papirom za pečenje.
- Peci otprilike 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva.
Pričekaj da se ohladi, premjesti u posudu s poklopcem i uživaj tijekom cijelih blagdana.