gastro postao
Kraj prosinca ne možemo ni zamisliti bez sočnih čupavaca. A ti?
Čupavce jedemo kad god ih se zaželimo, ali osobito tijekom blagdana. Sočno tijesto, ukusna tamna čokolada i hrskavi kokos kombinacija su kojoj je teško odoljeti i rijetki to mogu. Upravo je zato ovo idealan blagdanski kolač za cijelu obitelj.
Ako su ti božićne zalihe već sada presušile, popuni ih jednom rundom čupavaca!
Sastojci za tijesto:
- 2 jaja
- 300 g šećera
- 100 g Zvijezda margarina
- 200 ml mlijeka
- 300 g glatkog brašna
- 1 prašak za pecivo
Sastojci za čokoladni preljev:
- 150 g tamne čokolade
- 200 ml mlijeka
- 100 g Zvijezda margarina
+ 200 g kokosa
Priprema:
- Izmiksaj šećer i margarin u pjenastu smjesu pa dodaj jaja i mlijeko.
- Prosij brašno i prašak za pecivo pa uspi u pripremljenu smjesu. Dobro izmiješaj drvenom žlicom ili špatulom.
- Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva, četvrtasti lim obloži papirom za pečenje pa prelij smjesu. Peci otprilike pola sata i testiraj čačkalicom je li biskvit gotov.
- Biskvit ohladi pa ga nareži na kocke.
- Rastopi čokoladu na pari s margarinom i mlijekom.
- Umoči biskvit u čokoladu, uvaljaj u kokos i posloži na čisti papir za pečenje i pusti da odstoje neko vrijeme.
Čuvaj na hladnom!