Danas kuhamo: Talijanska peperonata

Thinkstock
Pepperonata možete poslužiti toplu i hladnu, uz meso ili kao nadjev na bruschettama.
Vidi originalni članak

Peperonata je ponegdje poznata i pod nazivom 'sirotinjski đuveč', no nepravedno je zaslužila takav naziv. Naime, ima jednostavnu, ali istovremeno bujnu aromu, a odlikuje se i specifičnim pikantnim okusom. Peperonata tako može biti prilog dostojan i najluksuznijih jela.

Ovo ukusno jelo koje se vrlo često priprema u Italiji poslužiti se može toplo i hladno, uz meso ili kao nadjev na bruschettama.

 

Foodgasm Kineska svinja - malo drugačiji nedjeljni ručak

 

Sezonska jela Zimski tanjuri koje volimo - od jela na žlicu do slastica


Potrebno vam je:

  • 330 g crvene paprike
  • 330 g žute paprike
  • 330 g zelene paprike
  • 300 g ljubičastog luka
  • 400 g pelata
  • 6 žlica maslinova ulja
  • 2 režnja češnjaka
  • sol, papar. 

Priprema:

  1. Ljubičasti luk očistite i nasjeckajte.
  2. Zagrijte ulje u dubokoj tavi, dodajte nasjeckani luk i oba režnja češnjaka u komadu. Dinstajte na laganoj vatri oko 15 minuta. Za to vrijeme operite i očistite  paprike i narežite ih na trake širine 1 centimetra.
  3. Kada luk omekša dodajte paprike. Poklopite i kuhajte na laganoj vatri 30 minuta.
  4. Na pola kuhanja dodajte nasjeckane pelate, sol i kuhajte do kraja.
  5. Na kraju začinite svježe mljevenim paprom, uklonite češnjak i poslužite uz bijelo meso ili na bruschettama.
Posjeti Gastro.hr