Špajza 02. ožujka 2018.

Zimski tanjuri koje volimo - od jela na žlicu do slastica

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Juhe, pite i složenci idealna su zimska hrana. Dodajte tome dobru dozu čokolade i pronašli ste recept za najfiniju zimu do sada!

Jela na žlicu omiljena su jela sezone. Guste juhe, one bogate povrćem ili pak najfinije zimske delicije poput domaće sarme na najljepši nas način griju dok se vani stvara snježna idila.

Kombinirajte zdrave namirnice poput cvjetače i slanutka, za drugačije arome varivu dodajte istočnjačke začine, za liječenje prehlade odličan spoj bit će mrkva i đumbir, a sarmu pak preporučujemo u baš svakoj situaciji. S pire krumpirom i domaćim kruhom.
 

Možda vas zanima... Lijek: Topla krem juha od cvjetače i slanutka Recepti Možda vas zanima... Utoplite se: Gusto varivo od slanutka i curryja Recepti Možda vas zanima... Zimska krem juha od pečene mrkve i đumbira Recepti Možda vas zanima... Zimska ljubav: Sarma na slavonski način Kolumne

 

 | Author: Matea Mikić Pavlović foto: Matea Mikić Pavlović

 

Pravi comfort food mogu postati i različite pite. Što bogatije, to bolje. Za brzinske varijante koristite gotovo lisnato tijesto, upakirajte sir, piletinu ili ribu, dodajte korjenasto povrće, pa ubacite u pećnicu. Najbolja stvar kod pita jest što u njima bez problema možete uživati na kauču, ispred ekrana s omiljenim filmom. Bolje ne može!

 

Zimska pita Možda vas zanima... Zimska pita - istog trena, ako se nas pita... Kolumne Možda vas zanima... Krumpiruša: Nikada dovoljno recepata za ovu divotu! Recepti Potpuno drugačija pita od blitve i svježeg sira Možda vas zanima... Potpuno drugačija pita od blitve i svježeg sira Recepti

 

 | Author: thinkstock foto: thinkstock

 

Vrućim pitama može konkurirati samo najmirisniji zimski klasik - kiseli kupus. Pridružite mu kobasice, odrezak ili slaninu, pirjajte sve zajedno na luku i češnjaku, dodajte fini hrskavi kruh koji se ne mijesi i zimska uživanja mogu započeti.
 

Možda vas zanima... Zimske delicije: Svinjetina s kiselim kupusom Recepti Možda vas zanima... Jeste li čuli za genijalan kruh koji se ne mijesi? Špajza

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

 

Za desert pak imamo genijalne ideje! Za ljubitelje kolača od sira, tu je medeni cheesecake, za najfinija slatka peciva birajte salenjake, a za brzinski desert koji može postati doručak ili večera odličan odabir bit će kaiserschmarrn. Ipak, najveću zimsku poslasticu otkrila nam je Matea s bloga Matea's Kitchn Stories pripremivši genijalnu, sočnu i moćnu tortu od čokolade i naranče.
 

Možda vas zanima... Idealna zimska slastica: Medeni cheesecake Recepti Možda vas zanima... Salenjaci: nezaobilazna zimska poslastica Recepti Možda vas zanima... Neodoljivo brz i jednostavan - Kaiserschmarrn Recepti Možda vas zanima... Sezonski favorit: Jednostavna torta od čokolade i naranče Kolumne

 

 | Author: Matea Mikić Pavlović foto: Matea Mikić Pavlović

 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.