gastro postao
                                            
                                        
                                    Prehladu je najslađe otjerati finom juhom prepunom neodoljivih aroma
                                
                                
                                    
                                
                                Pečena mrkva dat će puno više aroma od one kuhane, a đumbir će pak ovu juhu učiniti baš posebnijom. Ubacite i koji režanj češnjaka, pa sve začinite svježim listovima mente koji će divno podignuti kombinaciju. Juha koja liječi, grije i veseli spremna je za taj čas!
Potrebno vam je:
- 1 kg mrkve
 - 4 režnja češnjaka
 - 1 žlica svježe ribanog đumbira
 - 1 žličica korijandera
 - Prstohvat muškatnog oraščića
 - 100 ml vrhnja za kuhanje
 - 700 ml temeljca
 - Maslinovo ulje
 - Sol, papar
 - Menta
 
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
 - Očistite mrkvu pa je narežite na manje komade i stavite u posudu za pečenje.
 - Začinite maslinovim uljem, soli i paprom.
 - Pecite oko 45 minuta.
 - Mrkvu ohladite pa je ubacite u blender zajedno s češnjakom, đumbirom i pola litre temeljca.
 - Blendajte dok ne nestane komadića.
 - Prebacite dobivenu juhu u posudu, dodajte ostatak temeljca i začine.
 - Kuhajte dok se ne počnu pojavljivati prvi mjehurići i povremeno promiješajte.
 - Smanjite vatru pa dodajte vrhnje za kuhanje.
 - Prije posluživanja pospite svježom mentom.
 
Dobar tek!