gastro postao
Prehladu je najslađe otjerati finom juhom prepunom neodoljivih aroma
Pečena mrkva dat će puno više aroma od one kuhane, a đumbir će pak ovu juhu učiniti baš posebnijom. Ubacite i koji režanj češnjaka, pa sve začinite svježim listovima mente koji će divno podignuti kombinaciju. Juha koja liječi, grije i veseli spremna je za taj čas!
Potrebno vam je:
- 1 kg mrkve
- 4 režnja češnjaka
- 1 žlica svježe ribanog đumbira
- 1 žličica korijandera
- Prstohvat muškatnog oraščića
- 100 ml vrhnja za kuhanje
- 700 ml temeljca
- Maslinovo ulje
- Sol, papar
- Menta
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
- Očistite mrkvu pa je narežite na manje komade i stavite u posudu za pečenje.
- Začinite maslinovim uljem, soli i paprom.
- Pecite oko 45 minuta.
- Mrkvu ohladite pa je ubacite u blender zajedno s češnjakom, đumbirom i pola litre temeljca.
- Blendajte dok ne nestane komadića.
- Prebacite dobivenu juhu u posudu, dodajte ostatak temeljca i začine.
- Kuhajte dok se ne počnu pojavljivati prvi mjehurići i povremeno promiješajte.
- Smanjite vatru pa dodajte vrhnje za kuhanje.
- Prije posluživanja pospite svježom mentom.
Dobar tek!