gastro postao
Treba vam nešto toplo i fino? Otkrili smo predivnu juhu koja vam može uljepšati baš svaki dan.
Brokula se ne nalazi baš često na našem jelovniku, a vrlo je zdrava. U kombinaciji s cheddarom, čak će ju i najzagriženiji brokulomrsci htjeti jesti svaki dan. Ovu juhu možete poslužiti kao toplo predjelo, ali i kao glavno jelo - jer toliko je dobra. Za potpun užitak, trebat će vam samo komad hrskavog, svježeg baguettea.
Sastojci:
- 1/4 šalice maslaca
- 1 nasjeckani luk
- 1/4 šalice glatkog brašna
- 2 šalice pilećeg/povrtnog temeljca
- sol
- mljeveni papar
- 1 glavica brokule, sitno narezana
- 1 velika mrkva, narezana na trakice
- 2 celerova korijena, tanko narezana
- 2 šalice punomasnog mlijeka
- 3 šalice naribanog cheddara; i malo za posipavanje
- Baguette - za serviranje
Priprema:
- U lonac za juhu staviti maslac i rastopiti ga na laganoj vatri; dodati luk i kuhati ga dok ne omekša (otprilike 5 minuta)
- Dodati brašno i dobro ga izmiješati pjenjačom te zaliti temeljcem
- Dodati brokulu, mrkvu i celer i kuhati oko 20 minuta, odnosno, dok povrće ne omekša
- Smanjiti temperaturu i dodati mlijeko; zakuhati i potom staviti cheddar
- Posoliti/popapriti po želji
Poslužite uz baguette i uživajte!