Recepti 06. prosinca 2016.

Najbolja juha od brokule koju ćete probati

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Treba vam nešto toplo i fino? Otkrili smo predivnu juhu koja vam može uljepšati baš svaki dan.

Brokula se ne nalazi baš često na našem jelovniku, a vrlo je zdrava. U kombinaciji s cheddarom, čak će ju i najzagriženiji brokulomrsci htjeti jesti svaki dan. Ovu juhu možete poslužiti kao toplo predjelo, ali i kao glavno jelo - jer toliko je dobra. Za potpun užitak, trebat će vam samo komad hrskavog, svježeg baguettea

Sastojci:

  • 1/4 šalice maslaca
  • 1 nasjeckani luk
  • 1/4 šalice glatkog brašna
  • 2 šalice pilećeg/povrtnog temeljca
  • sol
  • mljeveni papar
  • 1 glavica brokule, sitno narezana
  • 1 velika mrkva, narezana na trakice
  • 2 celerova korijena, tanko narezana
  • 2 šalice punomasnog mlijeka
  • 3 šalice naribanog cheddara; i malo za posipavanje
  • Baguette - za serviranje

Priprema:

  1. U lonac za juhu staviti maslac i rastopiti ga na laganoj vatri; dodati luk i kuhati ga dok ne omekša (otprilike 5 minuta)
  2. Dodati brašno i dobro ga izmiješati pjenjačom te zaliti temeljcem
  3. Dodati brokulu, mrkvu i celer i kuhati oko 20 minuta, odnosno, dok povrće ne omekša
  4. Smanjiti temperaturu i dodati mlijeko; zakuhati i potom staviti cheddar
  5. Posoliti/popapriti po želji 

Poslužite uz baguette i uživajte!
 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.