Recepti 01. siječnja 2017.

Idealna zimska slastica: Medeni cheesecake

foto: Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Prozračan i lagan, cheesecake od meda poslužuje se hladan, a onda se topi u ustima. Postoji li išta bolje?

Ovaj se cheesecake peče i zahtjeva nešto više vremena, no kada ga jednom isprobate shvatit ćete kako se sav trud itekako isplati. Kombinacija meda i ricotte idealno će se složiti s hrskavom podlogom. Lagan, prozračan i nevjerojatno ukusan kolač od sira postat će još bolji dodate li mu kakav fini preljev od sezonskog voća. Ovaj cheesecake važno je dobro ohladiti, traži stajanje u hladnjaku i do nekoliko sati kako bi dosegao savršenu teksturu koja se topi u ustima.

Potrebno vam je:

  • 230 g keksa
  • 6 žlica maslaca
  • 320 g ricotte ili nekog drugog sira
  • 200 g krem sira
  • 6 žlica šećera
  • 4 žlice meda
  • 1 žlica ribane korice naranče
  • 4 jaja

Priprema:

  1. Kekse ubacite u blender pa ih fino sameljite.
  2. Dodajte im otopljeni maslac i pritisnite ih u dno kalupa u kojem ćete pripremati cheesecake.
  3. Spremite u hladnjak na barem 15 minuta.
  4. Ricottu ubacite u blender i blendajte dok ne postane u potpunosti kremasta.
  5. Dodajte krem sir i šećer pa blendajte još malo.
  6. Ubacite med i narančinu koricu, umućena jaja i dobro pomiješajte.
  7. Dobivenu kremu rasporedite po podlozi od keksa, a zatim kalup u kojem se nalazi cheesecake stavite u dublju i veću posudu za pečenje u koji ste dodali vode do pola kalupa.
  8. Pecite kolač na 180 stupnjeva oko sat vremena.
  9. Provjerite je li pečen tako da ga lagano protresete.
  10. Ako se sredina lagano ljulja, a ostatak kolača je čvrst, cheesecake je gotov.
  11. Ohladite pa ga poslužite hladnog.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.