22. rujna 2016.

Fantastičan kokos cheesecake koji se ne peče

kokos cheesecake
Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Savršen način da se pozdravite s ljetom i dočekate jesen.

Brzo, fino i osvježavajuće da vas podsjeti na vruće ljetne dane i još malo poštedi stajanja za štednjakom. Pripremite neodoljivu kokos tortu od sira koja se ne peče pa zadivite svakog tko je proba. Možete joj dodati kakvo osvježavajuće voće ili slatke domaće slatkiše od kokosa. Neka bude efektna, čupava i najvažnije – ukusna!

Potrebno vam je:

  • 200 g keksića
  • 1 šalica kokosa
  • 1 šalica otopljenog maslaca
  • 200 g krem sira
  • 50 g bijele čokolade
  • 150 ml slatkog vrhnja
  • Ekstrakt vanilije

Postupak:

  1. Kekse usitnite, dodajte im kokosovo brašno i blendajte dok se ne povežu.
  2. U blender dodajte otopljeni maslac i miksajte dok ne dobijete vlažnu, mrvičastu smjesu.
  3. Utisnite smjesu u kalup i ohladite.
  4. U posudi miksajte krem sir, otopljenu bijelu čokoladu i ekstrakt vanilije dok ne dobijete kremu.
  5. Premažite je po utisnutim keksima i stavite na hlađenje.
  6. Pripremite kremu od slatkog vrhnja tako da ga miksate zajedno s ekstraktom vanilije dok ne postane čvrst.
  7. Tom kremom ukrasite kolač prije posluživanja.
  8. Pospite mrvicama kokosa.

Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.