20. listopada 2016.

Tri sastojka i dva koraka dijele vas od najlaganije cheesecake torte ikada

Cheesecake
1/2
foto: Screenshot YouTube
gastro postao gastro.24sata.hr
Recept koji je toliko jednostavan, a opet toliko ukusan definitivno zaslužuje vašu pažnju

Recept za japanski cheesecake kojeg je podijelio portal Epicurious uključuje svega tri sastojka: rastopljenu bijelu čokoladu, krem sir i jaja. Rezultat je prozračna, kremasta torta koja će vas oduševiti. Nakon što izmiksate bjelanjke i dodate ih smjesi bijele čokolade, krem sira i žumanjaka. Trebat će vam svega 45 minuta za pečenje i 15 minuta za hlađenje prije posluživanja. 

Sastojci:

  • 1 i pol šalica bijele čokolade (oko 300g)
  • 220g krem sira
  • 6 velikih jaja

 

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Obložite kalup papirom za pečenje. Otopite bijelu čokoladu i dodajte joj krem sir, ohladite malo i dodajte žumanjke.
  2. U drugoj posudi mikserom izmiksajte bjelanjke dok ne formiraju čvrste vrhove. Postepeno dodajite bjelanjke smjesi sira, čokolade i žumanjaka.
  3. Ulijte smjesu u kalup. Ulijte toplu vodu u pleh u kojem ćete peći vaš cheesecake i pecite sve zajedno oko 40 minuta. Ohladite i uživajte.
Komentari 3
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • MarijicaS 17:09 21. Listopad 2016.

    Super je recep i htjela bih ga probati samo mi nije jasan ovaj dio "Ulijte vodu u pleh u kojem cete peci vas cheesecake" kolko vode, u sta,?