Recepti 22. siječnja 2017.

Lijek: Topla krem juha od cvjetače i slanutka

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Hladni zimski dani traže upravo juhu poput ove - zdravu, bogatu i jako kremastu!

Ukusna krem juha najbolje će vas utopliti za vrijeme hladnih dana. Tajna punog okusa ove juhe krije se u pečenju povrća u pećnici. Na taj će način okusi postati intenzivniji i čitavoj kombinaciji dati neku novu, do sada nepoznatu dozu aromatičnosti.

Potrebno vam je:

  • 1 glavica cvjetače
  • 1 konzerva slanutka
  • 5 režnja češnjaka
  • 4 žlice maslinovog ulja
  • 2 srednja krumpira
  • Prstohvat mljevene slatke paprike
  • Prstohvat kumina
  • 100 ml vrhnja za kuhanje
  • Temeljac
  • Maslinovo ulje
  • Sol, papar

Priprema:

  1. U posudu za pečenje stavite cvjetaču, slanutak, češnjak, dodajte kumin, sol, slatku papriku i papar.
  2. Pospite s malo maslinovog ulja.
  3. Pecite na 200 stupnjeva oko pola sata.
  4. U većoj posudi zagrijte maslinovo ulje.
  5. Dodajte na kockice nasjeckan krumpir.
  6. Pirjajte oko dvije minute.
  7. Dodajte temeljac, pojačajte vatru i pustite da se zagrije.
  8. Kuhajte oko 20 minuta pa maknite s vatre.
  9. Dodajte povrće koje ste ispekli.
  10. Ubacite sve u blender i dobro usitnite.
  11. Vratite na laganu vatru, umiješajte vrhnje za kuhanje i dodajte još začina po potrebi. 

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.