gastro postao
Hladni zimski dani traže upravo juhu poput ove - zdravu, bogatu i jako kremastu!
Ukusna krem juha najbolje će vas utopliti za vrijeme hladnih dana. Tajna punog okusa ove juhe krije se u pečenju povrća u pećnici. Na taj će način okusi postati intenzivniji i čitavoj kombinaciji dati neku novu, do sada nepoznatu dozu aromatičnosti.
Potrebno vam je:
- 1 glavica cvjetače
- 1 konzerva slanutka
- 5 režnja češnjaka
- 4 žlice maslinovog ulja
- 2 srednja krumpira
- Prstohvat mljevene slatke paprike
- Prstohvat kumina
- 100 ml vrhnja za kuhanje
- Temeljac
- Maslinovo ulje
- Sol, papar
Priprema:
- U posudu za pečenje stavite cvjetaču, slanutak, češnjak, dodajte kumin, sol, slatku papriku i papar.
- Pospite s malo maslinovog ulja.
- Pecite na 200 stupnjeva oko pola sata.
- U većoj posudi zagrijte maslinovo ulje.
- Dodajte na kockice nasjeckan krumpir.
- Pirjajte oko dvije minute.
- Dodajte temeljac, pojačajte vatru i pustite da se zagrije.
- Kuhajte oko 20 minuta pa maknite s vatre.
- Dodajte povrće koje ste ispekli.
- Ubacite sve u blender i dobro usitnite.
- Vratite na laganu vatru, umiješajte vrhnje za kuhanje i dodajte još začina po potrebi.
Dobar tek!