Recepti 09. siječnja 2017.

Juha od graška i gorgonzole s tajnim sastojkom

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Neodoljivi spoj divnih sastojaka spojen u čudesnu krem juhu!

Brza priprema i jednostavnost ono su što čini ovo jelo posebnim.

Grašak u juhi, ali na jedan malo drugačiji način. Spojen s gorgonzolom daje jedan potpuno novi okus i miris, a isto tako, uz dodatak tajnog sastojka  - popržene sjeckane šunke, dobivamo mirisnu deliciju od koje nam već sad rastu zazubice!

Poslužite ovu divnu krem juhu s malo prženog kruha i uživajte!

Sastojci:

  • 1 l pilećeg/povrtnog temeljca
  • 650 g smrznutog graška
  • 50 g gorgonzole (dolce) + malo za posluživanje
  • Žlica soka od limuna
  • Poprženi kruh za posluživanje
  • Sol, papar
  • Popržena šunka, nasjeckana na komadiće

Priprema:

  1.  Zagrijati temeljac i pustiti da zakuha; smanjiti vatru na najmanju pa dodati grašak; posoliti i popapriti po želji
  2. Kuhati dok grašak ne omekša pa staviti gorgonzolu
  3. Miješati dok se gorgonzola ne rastopi
  4. Maknuti s vatre i izmiksati štapnim mikserom ili zdrobiti drobilicom za krumpir
  5. Poslužiti posipano šunkom i s prepečenim kruhom

Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.