gastro postao
Neodoljivi spoj divnih sastojaka spojen u čudesnu krem juhu!
Brza priprema i jednostavnost ono su što čini ovo jelo posebnim.
Grašak u juhi, ali na jedan malo drugačiji način. Spojen s gorgonzolom daje jedan potpuno novi okus i miris, a isto tako, uz dodatak tajnog sastojka - popržene sjeckane šunke, dobivamo mirisnu deliciju od koje nam već sad rastu zazubice!
Poslužite ovu divnu krem juhu s malo prženog kruha i uživajte!
Sastojci:
- 1 l pilećeg/povrtnog temeljca
- 650 g smrznutog graška
- 50 g gorgonzole (dolce) + malo za posluživanje
- Žlica soka od limuna
- Poprženi kruh za posluživanje
- Sol, papar
- Popržena šunka, nasjeckana na komadiće
Priprema:
- Zagrijati temeljac i pustiti da zakuha; smanjiti vatru na najmanju pa dodati grašak; posoliti i popapriti po želji
- Kuhati dok grašak ne omekša pa staviti gorgonzolu
- Miješati dok se gorgonzola ne rastopi
- Maknuti s vatre i izmiksati štapnim mikserom ili zdrobiti drobilicom za krumpir
- Poslužiti posipano šunkom i s prepečenim kruhom
Dobar tek!