gastro postao
Jednostavno varivo bit će upravo savršen način da se pripremite za nadolazeće hladne dane
Brzo, fino i zasitno. Varivo od graška i mrkve s domaćim noklicama divno će začiniti svaki hladniji dan. Osim što je odličan način da se zagrijete, bit će i ukusan ručak koji možete spremiti u manje od pola sata. Kombinaciji možete dodati i sitno sjeckani krumpir, cvjetaču ili neko drugo povrće po želji.
Potrebno vam je:
- 250 g graška
- 3 mrkve
- 1 luk
- 5 žlica pelata
- 1 žličica majčine dušice
- 1 žličica peršina
- 1 žličica crvene slatke paprike
- 2 lista lovora
- 1 jaje
- 1 žlica ulja
- 100 g brašna
- Temeljac
- Sol, papar
Priprema:
- Na ulju propirjajte luk, dodajte sitno sjeckanu mrvu i grašak.
- Dodajte temeljac pa začinite majčinom dušicom, crvenom paprikom i lovorom.
- Na kraju dodajte pelate i kuhajte.
- Dok se varivo kuha napravite noklice.
- Pomiješajte jaje, žlicu ulja, brašno i sol.
- U smjesu možete dodati i sitno sjeckan peršin.
- Kada varivo zavrije, dodajte noklice tako da dobiveno tijesto vadite žličicom, a zatim ga ispustite u juhu.
- Kuhajte dok noklice ne postanu nešto tvrđe.
- Na kraju pospite svježim peršinom.
Dobar tek!