gastro postao
Uživanje u divnoj blagdanskoj hrani se nastavlja. Pripremite bogat složenac i uživajte u slasnom jutru
Prepun okusa, bogatih sastojaka i samo najboljih mirisa, ovaj složenac svakako će uljepšati početak svakog dana. Možete ga pripremiti i dan prije kako bi se svi sastojci savršeno povezali, a vi sljedeće jutro uživali u pravoj maloj gozbi. Sve sastojke ubacite u posudu za pečenje i uživanje može početi.
Potrebno vam je:
- 5 kriški kruha
- 1 manji luk
- 100 g šunke
- 100 g ribanog sira
- 50 g pancete ili slanine
- 6 jaja
- 300 ml mlijeka
- 1 žličica senfa
- Peršin
- Ulje
- Sol, papar
Priprema:
- Nasjeckajte šunku, luk, peršin, sir naribajte, a kruh nasjeckajte na kockice.
- Na maslinovom ulju pirjajte luk, a kada je pri kraju dodajte mu nasjeckanu pancetu ili slaninu pa pustite da postane hrskava.
- U posudi pomiješajte jaja, mlijeko, senf i peršin, dodajte soli papra.
- Posudu za pečenje premažite maslacem pa u nju dodajte kruh nasjeckan na kockice.
- Po kruhu pospite luk i pancetu.
- Dodajte ribani sir i šunku i na kraju prelijte smjesom od jaja.
- Rukama lagano pritisnite kako bi se kruh u potpunosti smočio.
- Stavite u hladnjak na najmanje sat vremena pa pecite na 180 stupnjeva oko 40 minuta.
Dobar tek!