Recepti 27. prosinca 2016.

Složenac od šunke i sira za najslasnija jutra

Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Uživanje u divnoj blagdanskoj hrani se nastavlja. Pripremite bogat složenac i uživajte u slasnom jutru

Prepun okusa, bogatih sastojaka i samo najboljih mirisa, ovaj složenac svakako će uljepšati početak svakog dana. Možete ga pripremiti i dan prije kako bi se svi sastojci savršeno povezali, a vi sljedeće jutro uživali u pravoj maloj gozbi. Sve sastojke ubacite u posudu za pečenje i uživanje može početi.

Potrebno vam je:

  • 5 kriški kruha 
  • 1 manji luk
  • 100 g šunke
  • 100 g ribanog sira
  • 50 g pancete ili slanine
  • 6 jaja
  • 300 ml mlijeka
  • 1 žličica senfa
  • Peršin
  • Ulje
  • Sol, papar

Priprema:

  1. Nasjeckajte šunku, luk, peršin, sir naribajte, a kruh nasjeckajte na kockice.
  2. Na maslinovom ulju pirjajte luk, a kada je pri kraju dodajte mu nasjeckanu pancetu ili slaninu pa pustite da postane hrskava.
  3. U posudi pomiješajte jaja, mlijeko, senf i peršin, dodajte soli papra.
  4. Posudu za pečenje premažite maslacem pa u nju dodajte kruh nasjeckan na kockice.
  5. Po kruhu pospite luk i pancetu.
  6. Dodajte ribani sir i šunku i na kraju prelijte smjesom od jaja.
  7. Rukama lagano pritisnite kako bi se kruh u potpunosti smočio.
  8. Stavite u hladnjak na najmanje sat vremena pa pecite na 180 stupnjeva oko 40 minuta.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.