Danas ručamo: Nabujak od sira i krumpira

Thinkstock
Nabujak od krumpira jednostavno je jelo koje će zadiviti sve ljubitelje sira i krumpira
Vidi originalni članak

Jedinstven okus nabujka dobit ćete dodavanjem cheddara i parmezana, a bez obzira što je recept za 4 male porcije jamčimo da će vas ovo jelo fino najesti. U videu pogledajte detalje, a za ovaj genijalni nabujak trebat ćete:

 

ručak za 5 Dobar tek uz složenac od krumpira i tikvica

 

Omiljeni prilog Krumpir salate za vruće dane - što, kako i kada?

 

Sastojci:

  • 30g maslaca (dodatno za mašćenje kalupa)
  • 3 žličice krušnih mrvica
  • 300g krumpira, skuhanog i zgnječenog
  • 85g sira cheddar
  • 30g parmezana
  • 2 velike žlice vlasca
  • 2 jaja
  • crni papar
  • 6 žlica mlijeka
  • crvena paprika u prahu

 Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva. Namastite četiri posudice maslacem i pospite krušnim mrvicama
  2. Ogulite kuhani krumpir i zgnječite vilicom ili drobilicom
  3. Naribajte sireve i odvojite žumanjke od bjelanjaka. Dodajte sir, vlasac, papar i žumanjke zgnječenom krumpiru. Pomiješajte da se sve spoji
  4. U posudi zagrijte mlijeko s maslacem i dodajte prethodno napravljenoj smjesi
  5. Napunite posudice smjesom krumpira i pospite paprikom. Stavite u pećnicu i pecite 15 do 17 minuta.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr