Kod pripreme krumpir salate birajte između kuhanih i pečenih krumpira. S ostatkom namirnica sjajno će se povezati pečeni krumpir s grilla, dok će se kuhana varijanta idealno složiti uz bogate umake na bazi maslinovog i bučinog ulja ili grčkog jogurta. U nastavku donosimo ideje za slasne sezonske varijante omiljene krumpir salate koje bi vas mogle u potpunosti osvojiti.
Već smo utvrdili da su šparoge kraljice proljetnog povrća, a kada ih se kombinira s finim, hrskavo pečenim krumpirom, začinima, limunovim sokom, mladim lukom i češnjakom postaju prava sezonska delicija. Grilajte ih na tavi ili roštilju, začinite s malo maslinovog ulja, soli i paprom, pa ubacite u zdjelu s ostatkom namirnica. Za prste polizati!
Osim što će žarkom žutom bojom dati divan kontrast ostatku namirnica u salati, kukuruz će baš svaku kombinaciju koja uključuje krumpir odvesti na sasvim novu razinu. Slatkast i osvježavajuć, bit će upravo savršen dodatak zasitnoj krumpir salati. Koristiti možete onaj iz konzerve ili pak se sami upustiti u pečenje na grillu.
Volite li ipak klasične kombinacije s tek malim pomakom, idealan dodatak vašoj krumpir salati bit će izrazito aromatično, a ipak nešto suptilnije začinsko bilje. Dodatak kopra dat će vašoj krumpir salati sasvim nove okuse, dok će dobra doza peršina i vlasca na sjajan način osvježiti i dići kombinaciju.
Zeleno lisnato povrće poput rukole i špinata vašim će salatama donijeti divne boje i svježinu, no svakako ih dodajte tek prije samog posluživanja kako ne bi povenuli i izgubili se u finom dressingu. Poslužiti ih možete i zasebno, uz tek malo maslinovog ulja, soli i papra.
Dressing na bazi grčkog jogurta ili kiselog vrhnja također će idealno nadopuniti svaku krumpir salatu. Dodajte im limunovog soka, začinsko bilje po želji, sol, papar i malo maslinovog ulja, dobro pomiješajte, pa prelijte preko salate prije posluživanja.
Za nešto laganiju varijantu, pomiješajte tek maslinovo ili bučino ulje s malo limuna, soli i paprom te, u slučaju takvih jednostavnijih umaka, salatu možete odmah i promiješati, pa je spremiti u hladnjak i pustiti da se okusi dobro upiju u krumpir. Uz mladi luk, ohlađena salata s omiljenim dressingom vrlo brzo postat će vaš omiljeni sezonski prilog.