Recepti 27. lipnja 2018.

Danas ručamo: Nabujak od sira i krumpira

1/2
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Nabujak od krumpira jednostavno je jelo koje će zadiviti sve ljubitelje sira i krumpira

Jedinstven okus nabujka dobit ćete dodavanjem cheddara i parmezana, a bez obzira što je recept za 4 male porcije jamčimo da će vas ovo jelo fino najesti. U videu pogledajte detalje, a za ovaj genijalni nabujak trebat ćete:

 

Možda vas zanima... Dobar tek uz složenac od krumpira i tikvica Recepti

 

Možda vas zanima... Krumpir salate za vruće dane - što, kako i kada? Špajza

 

Sastojci:

  • 30g maslaca (dodatno za mašćenje kalupa)
  • 3 žličice krušnih mrvica
  • 300g krumpira, skuhanog i zgnječenog
  • 85g sira cheddar
  • 30g parmezana
  • 2 velike žlice vlasca
  • 2 jaja
  • crni papar
  • 6 žlica mlijeka
  • crvena paprika u prahu

 Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva. Namastite četiri posudice maslacem i pospite krušnim mrvicama
  2. Ogulite kuhani krumpir i zgnječite vilicom ili drobilicom
  3. Naribajte sireve i odvojite žumanjke od bjelanjaka. Dodajte sir, vlasac, papar i žumanjke zgnječenom krumpiru. Pomiješajte da se sve spoji
  4. U posudi zagrijte mlijeko s maslacem i dodajte prethodno napravljenoj smjesi
  5. Napunite posudice smjesom krumpira i pospite paprikom. Stavite u pećnicu i pecite 15 do 17 minuta.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.