gastro postao
Nabujak od krumpira jednostavno je jelo koje će zadiviti sve ljubitelje sira i krumpira
Jedinstven okus nabujka dobit ćete dodavanjem cheddara i parmezana, a bez obzira što je recept za 4 male porcije jamčimo da će vas ovo jelo fino najesti. U videu pogledajte detalje, a za ovaj genijalni nabujak trebat ćete:
Sastojci:
- 30g maslaca (dodatno za mašćenje kalupa)
- 3 žličice krušnih mrvica
- 300g krumpira, skuhanog i zgnječenog
- 85g sira cheddar
- 30g parmezana
- 2 velike žlice vlasca
- 2 jaja
- crni papar
- 6 žlica mlijeka
- crvena paprika u prahu
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva. Namastite četiri posudice maslacem i pospite krušnim mrvicama
- Ogulite kuhani krumpir i zgnječite vilicom ili drobilicom
- Naribajte sireve i odvojite žumanjke od bjelanjaka. Dodajte sir, vlasac, papar i žumanjke zgnječenom krumpiru. Pomiješajte da se sve spoji
- U posudi zagrijte mlijeko s maslacem i dodajte prethodno napravljenoj smjesi
- Napunite posudice smjesom krumpira i pospite paprikom. Stavite u pećnicu i pecite 15 do 17 minuta.
Dobar tek!